2012-11-07 21:14:03
Φωτογραφία για Αυξημένες οι αφίξεις Γερμανών και Βρετανών τουριστών στη Θεσσαλονίκη
Σε καλύτερα επίπεδα από εκείνα που αναμένονταν με βάση το δυσμενές κλίμα που είχε διαμορφωθεί για την Ελλάδα, ιδιαίτερα στη γερμανική αλλά και τη βρετανική κοινή γνώμη, διαμορφώθηκε φέτος -μέχρι στιγμής -η τουριστική κίνηση στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κατακόρυφη πτώση του αριθμού των επισκεπτών από τη Γερμανία, τελικά η μείωση περιορίστηκε στο 6% σε σχέση με πέρσι ενώ ο αριθμός των Βρετανών τουριστών αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με το 2011. Την ίδια στιγμή επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για τους Γάλλους τουρίστες που ήταν φέτος λιγότεροι κατά 28% και τους Αμερικανούς καθώς, σε αυτή την περίπτωση, η μείωση της τουριστικής κίνησης έφτασε το 40%.

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με βάση τις αφίξεις τουριστών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου -Αυγούστου 2012.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας εκτιμούν ότι το αρνητικό για την Ελλάδα κλίμα είχε διαπιστωθεί από τις αρχές του χρόνου στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού και ιδιαίτερα σε εκείνη που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, τον περασμένο Μάρτιο. Προκειμένου, όμως, να καλυφθεί ένα μέρος από τις απώλειες έγινε μια προσπάθεια «στόχευσης» στον απλό κόσμο μέσα από δύο συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Η πρώτη από αυτές τις δράσεις έγινε τον περασμένο Ιούλιο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Στουτγκάρδης, από όπου περνούν καθημερινά 280.000 άνθρωποι. Εκεί διανεμήθηκαν πάνω από 12.000 έντυπα ενώ τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης κίνησης αξιολογήθηκαν θετικά.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» ολοκληρώνεται, σήμερα, στο Λονδίνο η δεύτερη παρόμοια ενέργεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επί τρεις μέρες περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο διερχόμενοι επιβάτες από τον κεντρικότερο σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, εκείνον του σταθμού Βικτώρια, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις τουριστικές επιλογές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, πολλοί ήταν εκείνοι που συμμετείχαν σε διαγωνισμό γνώσεων με έπαθλο ένα εξαήμερο ταξίδι εξερεύνησης των περιοχών της περιφέρειας. Η παραπάνω ενέργεια προβολής πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου "World Travel Market" με στόχο να διερευνηθούν δυνατότητες συμφωνιών και με τουριστικούς πράκτορες και στελέχη αεροπορικών εταιρειών.

Τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών αναμένεται να αξιολογηθούν στο προσεχές μέλλον, ωστόσο ήδη εκτιμώνται θετικά αν ληφθούν υπόψη και οι αφίξεις μεμονωμένων τουριστών στην Ελλάδα με πλοίο από την Ιταλία ή με αυτοκίνητο από την Κεντρική Ευρώπη (που δεν συμπεριλαμβάνονται στα δεδομένα των αφίξεων τουριστών στα αεροδρόμια). 
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η διαπίστωση της ημέρας...!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η διαπίστωση της ημέρας...!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ