2012-11-08 04:41:03
Φωτογραφία για ΔΣΑ: Κλήση για εξηγήσεις σε σύζυγο κορυφαίου υπουργού
Δικηγόρο γνωστή σύζυγο κορυφαίου υπουργού καλεί για την παροχή εξηγήσεων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος ζητεί από την δικηγόρο να παρέχει εξηγήσεις «σχετικά με την προσήκουσα άσκηση του λειτουργήματος του δικηγόρου εκ μέρους σας».

Η κλήση του ΔΣΑ έρχεται δύο ημέρες μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου και σύμφωνα με πληροφορίες αφορά «την έμμισθη σχέση της με εταιρία που σχετίζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα καλεί τη δικηγόρο «να προσκομίσει τη σύμβαση έμμισθης εντολής που έχει» με την εν λόγω εταιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του υπουργού διορίστηκε στην Α.Ε που έχει το χαρακτήρα Νομικού Προσώπου, όταν ο άνδρας της ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της επίμαχης εταιρείας. Πιθανότατα η κλήση της έχει σχέση με με την πληροφορία ότι η σύμβασή της δεν έχει κατατεθεί στον ΔΣΑ.

Πάντως οι κλήσεις από τον πρόεδρο του ΔΣΑ φτάνουν τις τρείς πλέον (μετά την κόρη κορυφαίου γενικού γραμματέα και την σύζυγο του υπουργού) αφού για εξηγήσεις καλείται και η δικηγόρος- σύμβουλος κορυφαίου υπουργού, καθώς φέρεται να έχει ασυμβίβαστο με την θέση αυτή που κατέχει
. Το ασυμβίβαστο φέρεται να συνίσταται στο ότι η δικηγόρος δεν μπορούσε να διοριστεί σύμβουλος υπουργού, καθώς είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και έχει κώλυμα να κατέχει και άλλη, δεύτερη, έμμισθη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Αδαμόπουλος, κάλεσε την κόρη γενικού γραμματέα του ίδιου κορυφαίου υπουργείου για εξηγήσεις, καθώς φέρεται να διορίζεται διαδοχικά σε δημόσιους οργανισμούς (π.χ Οργανισμός Κεντρικής Λαχαναγοράς και ο ΟΛΠ) ενώ την τελευταία στιγμή «απετράπη» ο διορισμός της στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ ήδη έχει πάρει τώρα το δρόμο διορισμού σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Πηγές του ΔΣΑ έλεγαν πως σε περίπτωση που οι τρεις αυτές δικηγορίνες αρνηθούν να προσέλθουν για εξηγήσεις, τότε ο πρόεδρος υποχρεούται, σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, να τους παραπέμψει για απείθεια στον Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ