2012-11-08 11:46:07
Φωτογραφία για Παναγιώτα Βλαντή: «Είμαι του γιατρού!»
Κυριακή απόγευμα στην Κηφισιά. Η Παναγιώτα Βλαντή με ειδοποιεί ότι θα αργήσει λίγο αφού ο σκύλος της επιμένει για βόλτα. Οταν φτάσει στο ραντεβού μας θα είναι ελαφρώς διαφορετική από την τελευταία φορά που την είδα: μελαχρινή, αδυνατισμένη και εμφανώς ανανεωμένη: «Τον έναν χρόνο που δεν δούλεψα κι έμεινα σπίτι ήθελα να ξεκουράσω τα μαλλιά μου από τις βαφές. Ετσι προέκυψε το καστανό και ομολογώ ότι μου άρεσε, όπως άρεσε και στον σύντροφό μου!». Παραγγέλνουμε δύο ποτήρια παγωμένο κρασί και καθώς απολαμβάνουμε τις πρώτες γουλιές αρχίζουμε να συζητάμε - Γιατί απείχες για έναν ολόκληρο χρόνο από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα; Ηταν συνειδητή απόφαση. Ηθελα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε μένα και στον άνθρωπό μου και το έκανα με μεγάλη χαρά και χωρίς κανένα άγχος. Πολλοί με ρώτησαν τότε αν φοβόμουν μήπως με ξεχνούσε ο χώρος. Oμολογώ ότι κάτι τέτοιο δεν πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό μου, ίσως γιατί είμαι άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα ως επί το πλείστον θετικά.


- Ο ρόλος σου στα «Μαύρα μεσάνυχτα» μας αποκάλυψε και την πιο σέξι πλευρά σου. Ο κόσμος είδε στο πρόσωπό μου κάτι διαφορετικό από το εύθραυστο πλάσμα που είχε συνηθίσει να βλέπει σ’ εμένα. Βγήκα θηλυκό με μίνι φούστες, έντονο βάψιμο και μακριά σκουλαρίκια, και απ’ ό,τι φαίνεται άρεσα. Από εκεί που με συμπαθούσαν μόνο γυναίκες ξαφνικά τράβηξα την προσοχή και του άλλου φύλου. Οι άνδρες σφύριζαν στον δρόμο, έλεγαν ατάκες και έκαναν σχόλια. Κάποια στιγμή με σταμάτησε ένα ζευγάρι στον δρόμο και η κυρία μού είπε: «Μέχρι τώρα αρέσατε μόνο σ’ εμένα, τώρα αρέσετε και στον άνδρα μου!». Ομολογώ ότι όλο αυτό που συνέβαινε το απολάμβανα.

- Ο σύντροφός σου δεν είχε πρόβλημα; Kάθε άλλο! Αρεσα και σ’ εκείνον! Αλλωστε άκουγε μόνο κολακευτικά λόγια.

- Είσαι ακόμη ζευγάρι με τον γιατρό; Nαι!

- Δηλαδή είσαι του γιατρού; (γέλια) Εντελώς! Θέλω να το γράψεις έτσι: «H Παναγιώτα Βλαντή είναι του γιατρού»! Για την ακρίβεια, του οδοντιάτρου - Πώς και δεν έχει προκύψει γάμος; Oταν συζείς με έναν άνθρωπο επτά χρόνια είσαι σαν παντρεμένη. Το να πας στην εκκλησία δεν νομίζω ότι αλλάζει σε κάτι την καθημερινότητά σου ή αυτά που αισθάνεσαι για τον άλλο. Ισως η απόκτηση ενός παιδιού να επιτάχυνε μια τέτοια διαδικασία.

- Επιθυμείς ένα παιδί; Σαφώς, τα λατρεύω! Για χάρη ενός παιδιού θα εγκατέλειπα και πάλι τη δουλειά μου για κάποιο διάστημα. Για οτιδήποτε καλό μου συμβαίνει στη ζωή μου είμαι διατεθειμένη να κάνω ένα ακόμη επαγγελματικό διάλειμμα.

- Στη δουλειά σου είσαι ανταγωνιστική; Θέλω να είμαι καλή αλλά δεν ρίχνω αγκωνιές, δεν βάζω τρικλοποδιές, δεν μου αρέσει και δεν συμμετέχω σε ίντριγκες. Θεωρώ ότι κάνουμε μια δουλειά και ότι κοινό όσων συμμετέχουν σε αυτήν είναι να πάει καλά. Οι μαρκίζες, η θέση των ονομάτων και η πρωτοκαθεδρία σε συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Το μόνο παράπονο που έχω εκφράσει -ελάχιστες φορές- είναι γιατί πιθανότατα κάποιος σκηνοθέτης δεν ασχολήθηκε πολύ μαζί μου.

- Εχεις άγχος για τον χρόνο που περνάει; Οχι τόσο σε σχέση με την εικόνα μου όσο για το αν θα προλάβω να κάνω πράγματα. Θέλω να συμμετάσχω και σε άλλες καλές παραστάσεις, να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν και να δω την οικογένειά μου να αυξάνεται. Από εκεί και πέρα υπάρχει το άγχος της εποχής και όχι του χρόνου που περνάει. Πολλά βράδια δεν με παίρνει ο ύπνος με τη σκέψη ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί μου που δούλεψαν στην τηλεόραση ή έχουν μείνει απλήρωτοι ή είναι άνεργοι…

- Φέτος συμμετέχεις στην τηλεοπτική σειρά «Επτά ουρανοί», που προβάλλεται στην κυπριακή τηλεόραση. Τι σε έκανε να πεις «ναι» σε μια τέτοια πρόταση; Τo γεγονός ότι δεν δεσμεύομαι πλέον από κάποιο ελληνικό κανάλι, αλλά και το ότι τα γυρίσματα περιορίζονται μόνο σε Δευτερότριτα και επομένως μπορούσαν να συνδυαστούν με τις θεατρικές μου υποχρεώσεις. Η Κύπρος λειτουργεί για μένα ως οξυγόνο αφού έχω τη δυνατότητα για δύο ημέρες την εβδομάδα να αλλάζω περιβάλλον και παραστάσεις.

- Πόσο παραδοσιακή μπορεί να είναι στο σπίτι μια γυναίκα που έχει έντονες επαγγελματικές υποχρεώσεις; Εγώ πάντως είμαι. Ούτε που διανοούμαι ότι θα τακτοποιήσει τα ρούχα μας ή θα φροντίσει τη διατροφή μας κάποιος άλλος. Πριν φύγω για τη δουλειά έχω μαγειρέψει η ίδια. Η λογική μας απέχει πολύ από αυτή των delivery!

- Φέτος συμμετέχεις στο έργο «Cuba libre» του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» και κάνεις πρόβες για το «Frozen» που θα ανέβει τον Φεβρουάριο στο ίδιο θέατρο… Θεωρώ τον εαυτό μου από τους τυχερούς ηθοποιούς, καθώς έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε πολύ ιδιαίτερες δουλειές. Στο «Cuba libre» υποδύομαι τη συγγραφέα στην επαναστατική Κούβα του Τσε Γκεβάρα και του Φιντέλ Κάστρο, ενώ στο «Frozen» θα δοκιμάσω τις δυνάμεις μου υποδυόμενη τη μάνα που πάει να συναντήσει τον serial killer του γιου της. Οι δύο αυτοί κόντρα ρόλοι με ιντριγκάρουν καθώς ο πρώτος αναδίδει μυρωδιά από βασιλικό και ρούμι, ενώ ο άλλος με έκανε να ανατρέξω σε βασικούς κανόνες ψυχανάλυσης και σε πραγματικά περιστατικά για το πώς μπορεί να αισθάνεται μια μάνα όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον δολοφόνο του παιδιού της…

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ