2012-11-13 13:25:08
Φωτογραφία για Γιούνκερ: Δεν αστειεύομαι ...Λαγκάρντ: Εχουμε άλλες απόψεις....!!!
Την ανοιχτή ρήξη μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ αναφορικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κατέδειξε η αναβολή της συμφωνίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup για την.

.. καθυστερημένη δόση των 31,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αναφέρουν στο πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ ήρθαν σε σύγκρουση για τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ώστε να έρθει στο βιώσιμο επίπεδο του 120% του ΑΕΠ το 2020.

Σε μία σπάνια ρήξη μεταξύ τους, ο Γιούνκερ δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση, ότι ο στόχος μείωσης του ελληνικού χρέους θα μετατεθεί για το 2022. Η δήλωση αυτή ώθησε την Κριστίν Λαγκάρντ να επαναλάβει την προσήλωση του ΔΝΤ στην αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

«Δεν αστειεύομαι», δήλωσε ο Γιούνκερ προς την Λαγκάρντ, όταν επανέλαβε ότι θα επιμηκυνθεί ο χρόνος μείωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή της επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία απάντησε στον Γιούνκερ: «Κατά τη γνώμη μας η κατάλληλη ημερομηνία για τη μείωση του χρέους στο 120% είναι το 2020. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις».

Το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις 20 Νοεμβρίου, σε μία προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία.
  ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ