2012-11-13 13:26:02
Φωτογραφία για Συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο
Συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δημόσιοι υπάλληλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ... «Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί! Κανένας συνάδελφος να μη συνεργήσει σε απόλυση συναδέλφου!», είναι το κεντρικό μήνυμά της.

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν υπό αυξημένη αστυνομική παρουσία, καθώς στο σημείο έχουν παραταχθεί τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ.

Η Βασ. Σοφίας είναι κλειστή από το ύψος της Ρηγίλλης έως την Αμαλίας. Τα οχήματα εκτρέπονται μέσω Κολωνακίου.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε στη δημοσιότητα το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα (ανατρέξτε στο link).

Στη σχετική εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η μη αποστολή των στοιχείων του προσωπικού εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται με το ¼ των αποδοχών των υπαλλήλων.


Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη προβεί σε καταλήψεις και άλλες ενέργειες, προκειμένου να μπλοκάρει την αποστολή των στοιχείων όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες των δήμων.

Την πλήρη διαφωνία της με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εκφράσει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς όπως αναφέρει, το εν λόγω μέτρο οδηγεί τους δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους. Οι δήμοι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι σ' αυτήν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζει στη σχετική απόφασή της η Ενωση και προτρέπει τους αιρετούς να μη συμμετάσχουν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ