2012-11-13 21:21:03
Φωτογραφία για Επιδεινώνεται το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία εν μέσω κρίσης
Απρόσμενη επιδείνωση παρουσίασε τον Νοέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Γερμανίας, εν μέσω κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και καθώς μειώνεται η αισιοδοξία που είχε προκαλέσει η ανακοίνωση της ΕΚΤ για... το πρόγραμμα απεριόριστης αγοράς ομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης ZEW υποχώρησε στις -15,7 μονάδες από -11,5 μονάδες τον Οκτώβριο, χαμηλότερα από το μέσο όρο των εκτιμήσεων 38 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters που ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -9,8 μονάδες.

«Με την (Ευρωπαϊκή Κεντρική) Τράπεζα ακόμη να μην έχει προχωρήσει στην αγορά ομόλογων και με τις ανησυχίες για την Ελλάδα να εντείνονται εκ νέου, οι επενδυτές φαίνεται να χάνουν την λίγη εμπιστοσύνη που είχαν ανακτήσει», είπε η κυρία Jennifer McKeown, επικεφαλής οικονομολόγος στην Capital Economics. «Προς το παρόν, ο δείκτης ZEW συνάδει σε γενικές γραμμές με την οικονομική στασιμότητα που επικρατεί στη Γερμανία. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η οικονομία θα υποχωρήσει σε ύφεση ξανά το επόμενο έτος καθώς θα εντείνεται η κρίση χρέους στην περιφέρεια και θα αποδυναμωθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και των καταναλωτών».
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ