2012-11-15 10:24:04
Φωτογραφία για 4 εκατομμύρια ξόδεψαν Ε/κ στα κατεχόμενα το 2012
Την στιγμή που η Κύπρος περνά μια από τις χειρότερες φάσεις στη σύγχρονη ιστορία της, με την κρίση να έχει γονατίσει τους πολίτες και την Τουρκία να προκαλεί συνεχώς, σκορπώντας απειλές εναντίον της ...Κυπριακής Δημοκρατίας, οργή προκαλεί η είδηση πως Ε/κ ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε καζίνο και αερογραμμές των κατεχομένων.

Οι αριθμοί της JCC είναι ενδεικτικοί της κατάστασης. Περίπου 4 εκατομμύρια ξόδεψαν Ελληνοκύπριοι, μέσω πιστωτικών καρτών, στα κατεχόμενα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2012. Μόνο τον Οκτώβριο ξοδεύτηκαν περίπου 460 χιλιάδες ευρώ, ενώ περισσότερα από 8 εκατομμύρια πληρώθηκαν από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα σε κατεχόμενα και Τουρκία..

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μικρή μείωση των χρημάτων που ξοδεύουν οι Ε/κ σε κατεχόμενα και Τουρκία. Συγκεκριμένα, το 2011 υπήρξε μείωση της τάξης του 4% σε σχέση με το 2010, ενώ στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2011 κινείται μέχρι στιγμής και η τρέχουσα χρονιά.

Την ίδια στιγμή, περίπου 14 εκατομμύρια ξόδεψαν στις ελεύθερες περιοχές Τούρκοι και Τ/κ τους πρώτους 10 μήνες του 2012, ενώ μόνο τον Οκτώβριο το ποσό ανήλθε περίπου στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις προτιμήσεις Τούρκων και Τ/κ βρίσκονται είδη ρουχισμού και σπιτιού, είδη supermarkets, αεροπορικά εισιτήρια και διασκέδαση.

filoksenos.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ