2012-11-17 23:26:11
Φωτογραφία για Ο Μέσι πέρασε τον Ντι Στέφανο!
Η Μπαρτσα νίκησε 3-1 τη Σαραγόσα με δύο γκολ του Μέσι, ο οποίος έφτασε τις 55 φορές που έχει σκοράρει από δύο γκολ και πάνω (54 ο Ντι Στέφανο) Καθώς περνάνε οι αγωνιστικές, στη Μπαρτσελόνα θα αρχίσουν να αισθάνονται πως βιώνουν το ίδιο ξανά και ξανά. Νίκη με γκολ Μέσι και τον Βαλδές να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Αυτό είναι το μόνιμο σενάριο στα φετινά παιχνίδια της στην Πριμέρα και επαναλήφθηκε και κόντρα στη Σαραγόσα, η οποία υποτάχθηκε και αυτή με 3-1. Ωστόσο, η νίκη των Μπλαουγκράνα, η 11η σε αυτό το σερί των 12 αήττητων αγώνων, δεν αποτελεί είδηση. Εχει φροντίσει όμως ο Αργεντινός κοντοστούπης να πηγαίνει από βδομάδα σε βδομάδα με ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

Ο Μέσι έχει βαλθεί να ξεπεράσει τους πάντες. Την προηγούμενη κόντρα στη Μαγιόρκα άφησε πίσω του τα 75 γκολ του Πελέ σε μία ημερολογιακή χρονιά (το ρεκόρ το έχει ο Γκέρντ Μίλερ με 85) και τώρα έκανε κάτι αντίστοιχο με τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Με τα δύο τέρματα που πέτυχε, έφτασε τα 55 ματς στα οποία έχει βάλει από δύο τεμάχια και πάνω (40 νταμπλ, 13 χατ τρικ, 2 καρέ), με την Ξανθιά Σαΐτα να έχει 32 νταμπλ, 18 χατ τρικ και τέσσερα καρέ! Μπροστά του στη σχετική λίστα βρίσκεται πλέον μόνο ο περίφημος matador της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Τέλμο Θάρα.


Μέσα σε ένα σωρό νούμερα και στατιστικά που προκύπτουν υπήρξαν και αυτά που συνέβησαν επί χόρτου. Το σημαντικότερο για την εύρυθμη λειτουργία των Καταλανών ήταν η επιστροφή του αμυντικού διδύμου Πουγιόλ-Πικέ. Ακόμα και έτσι όμως το δέχτηκαν το γκολάκι τους και έφτασαν τα 15 παθητικό, το χειρότερο τους στα 12 τελευταία χρόνια. Δράστης ο Μοντανιές (23') που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με ριμπάουντ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Μέσι (16') να παίζει το 1-2 με τον Ζορντί Αλμπα και αφού πήρε ένα υπέροχο κοντρόλ, πλάσαρε ανενόχλητος. Ο Αργεντινός ήταν εκείνος που έφτιαξε και το γκολ του Σονγκ, το παρθενικό του με τη νέα ομάδα του. Στο 28 πέρασε μέσα από δύο αντιπάλους, προσπέρασε ακόμα έναν και σέρβιρε το τόπι στο πέναλτι στον αμυντικό μέσο που έγινε ο 10ός Καμερουνέζος που σκοράρει στην Πριμέρα.

Και το τρίτο γκολ, το δεύτερο δικό του (60') ο Μέσι μόνος του το ξεκίνησε. Μόνο που αυτή τη φορά έπαιξε το 1-2 με τον άλλον μπακ, από τα δεξιά, τον Μοντόγια και όταν πήρε πίσω τη μπάλα, την έστειλε συστημένη με φαλτσάκι και μικρή λόμπα στη ρίζα του δοκαριού και... μέσα, πιάνοντας ακόμα έναν ιστορικό παίκτη της Ρεάλ, τον Κάρλος Σαντιγιάνα στην 9η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα (186 γκολ). Το σκορ θα μπορούσε να μεγαλώσει, αλλά ο Ινιέστα που έψαξε πολύ το γκολ, σημάδεψε το δοκάρι (79'). Οσο για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, παρέμεινε χωρίς νίκη στο «Καμπ Νόου» από το 1965!

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Πικέ, Πουγιόλ (74' Μπαρτρά), Ζορντί Αλμπα, Μοντόγια, Σονγκ, Ινιέστα, Τσάβι, Πέδρο (77' Φάμπρεγας), Μέσι, Βίγια (60' Τέγιο).

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ