2012-11-19 09:11:50
Φωτογραφία για Μεγάλη Τρίτη για Ελλάδα
«Είμαστε πανέτοιμοι», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας ύστερα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup. Εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ζήτησε άλλη μια φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τις τελευταίες λεπτομέρειες στο αυριανό ραντεβού των 17 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ρύθμισε η σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι ολοκληρώθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στο δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου. Πρόσθεσε ότι σήμερα, Δευτέρα, θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη πράξη με την οποία θα ρυθμίζονται λεπτομέρειες αναφορικά με μέτρα του Πολυνομοσχεδίου και τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι πανέτοιμη για το Eurogroup της Τρίτης».

«Το αυριανό Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία για την Ελλάδα» εκτίμησε με δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Ωστόσο, είναι γνωστό ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να γίνει βιώσιμο χωρίς να χαθούν τα αρχικά κεφάλαια των εταίρων (53 δισ. ευρώ).

Όμως, τη δεδομένη στιγμή ουδεμία από τις 16 κυβερνήσεις δεν έχει πάρει το ΟΚ από τα εθνικά κοινοβούλια για νέα ενίσχυση του ελληνικού προγράμματος.

Γι’ αυτό και οι 16 υπουργοί Οικονομικών (συν τον Γ. Στουρνάρα) θα επιχειρήσουν την Τρίτη να αποσπάσουν τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ για μία προσωρινή λύση, μεταθέτοντας τη λήψη οριστικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα μέχρι τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, το Σεπτέμβριο του ’13.

Αλλά για να πει το ΝΑΙ η Κριστίν Λαγκάρντ θα πρέπει να είναι 100% σίγουρη ότι μετά τις κάλπες της Γερμανίας θα γίνει σούπερ «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα των κρατών – μελών του ευρώ, μετά το γερό haircut που υπέστησαν την τελευταία φορά οι ιδιώτες.

Όσον αφορά τη διετία 2014-’16 το κενό στη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 14 δισ. ευρώ, ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα, ανάλογα με την πορεία εφαρμογής των συμφωνηθέντων.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ