2012-11-19 09:12:03
Φωτογραφία για Περιστέρι: Σε πλήρη λειτουργία το 1ο κοινωνικό φροντιστήριο
Μέσα σε ένα ζεστό χώρο τελέσθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2012 ο Αγιασμός του 1ου Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου, που... λειτουργεί ήδη, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τέλεσε τον Αγιασμό, ευχαρίστησε τους καθηγητές που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά και ανέφερε τους στόχους και τον σκοπό αυτού του κοινωνικού έργου.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου, ο καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης. Μεταξύ άλλων είπε: «ευχαριστώ τους 22 καθηγητές που συμμετέχουν στο θεάρεστο αυτό κοινωνικό έργο που τονώνει στη δύσκολη εποχή που διανύουμε την χαμένη αξιοπρέπειά μας και επαναφέρει τα χαμένα όνειρά μας. Η παιδεία είναι δικαίωμα όλων μας, δηλώνει την αντίσταση μας στην σκληρή πραγματικότητα και δημιουργεί τις αυριανές ελεύθερες προσωπικότητες. Είναι χαρά όλων μας που η Εκκλησία περικλείει στην αγκαλιά της αυτό το έργο και του δίνει ηθική υπόσταση.

Σήμερα 17 Νοέμβρη, ημέρα του αγιασμού, είναι ημέρα ορόσημο της νεολαίας, της ελπίδας, της αξιοπρέπειας γιατί ο στόχος για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» που ζητούσαν οι φοιτητές πριν 40 χρόνια έχει μεγαλύτερη αξία στις μέρες μας λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης που κατέκλεισε την ζωή μας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μεγάλη Τρίτη για Ελλάδα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μεγάλη Τρίτη για Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ