2012-11-24 18:32:04
Φωτογραφία για Δραγασάκης: Τα μνημόνια δεν καθιστούν το χρέος βιώσιμο
Την εκτίμησή του ότι τα μνημόνια δεν καθιστούν το χρέος βιώσιμο για το λαό και την κοινωνία, ούτε τώρα, ούτε το 2020, ούτε το 2030 εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ... και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ.Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην Ημερησία.

«Αναζητούμε μία λύση, μια προοδευτική πατριωτική διέξοδο», σημειώνει ο κ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι «στόχος δεν είναι να αναστήσουμε ένα μοντέλο που έχει καταρρεύσει».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει την ετοιμότητα του κόμματός του να κυβερνήσει και επιρρίπτει ευθύνες στην Αριστερά.

«Για να βγούμε από την κρίση χρειάζονται πρώτα από όλα σαφείς και ξεκάθαρες επιλογές. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε τις αναγκαίες επιλογές», υπογραμμίζει.

Ακόμη, ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει ότι το χρέος είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση «μέσα από μια ειδική για τον σκοπό αυτό ευρωπαϊκή διάσκεψη, με τη συνεργασία ή και τη συμμετοχή της Κίνας και άλλων μεγάλων κατόχων ευρωπαϊκού χρέους».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στην Αριστερά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Αριστερά έχει σημαντικές ευθύνες διότι την αντίθεσή της στην ανάληψη των σπάταλων Ολυμπιακών Αγώνων, την αντίθεσή της στο πολυδάπανο πρόγραμμα των εξοπλισμών και στη διαχρονική φοροασυλία των ισχυρών δεν μπόρεσε να την καταστήσει ένα πειστικό πολιτικό πρόγραμμα ικανό να κερδίσει την πλειοψηφία του λαού».

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ