2012-11-24 19:32:04
Φωτογραφία για Σφάζονται ακόμα στο «μικρό» ΠΑΣΟΚ για τις κρατικές καρέκλες
ΠαραιτήθηκεοΓερανίδηςαπόΔιευθυντήςτηςΚοινοβ.Ομάδας

Γράφει η Τασία

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μίκρυνε πολύ στις πρόσφατες εκλογές και οι δημοσκοπήσεις να το δείχνουν ακόμα μικρότερο, αλλά για τους κρατούντες την κομματική εξουσία άλλο είναι το θέμα.

Είναι η διανομή των κρατικών θέσεων που «αναλογούν» σε κάθε κόμμα της συγκυβέρνησης (ποσόστωση).

Υπεύθυνος από τον διορισμένο κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ για να συντονίσει αυτή την..... «επιχείρηση» είναι ο εξ απορρήτων, διαχρονικός και αμφιλεγόμενος συνεργάτης του Βενιζέλου, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο Σ.Αγγελούδης ορίστηκε με την ανάληψη της Προεδρίας του κόμματος από τον Ε.Βενιζέλο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού, μια θέση που δεν προβλέπεται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και δημιουργήθηκε φωτογραφικά και αυθαίρετα γι αυτόν, μετά από ισχυρές αντιδράσεις μέσα στον στενό κύκλο των στελεχών που στήριζαν τη νέα ηγεσία, για να μη τοποθετηθεί στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου.


Συγχρόνως ανανεώθηκε από τη νέα Κυβέρνηση η θητεία του στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Αρκετές φορές έχει συμμετάσχει σαν εκπρόσωπος του κόμματος στην τριμερή επιτροπή των συγκυβερνώντων κομμάτων για διάφορα θέματα.

Σαν υπεύθυνος για την «αξιοποίηση» στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε θέσεις διοίκησης στο κράτος ενέγραψε στο ενεργητικό του τη διασφάλιση από το Υπουργείο Υγείας της παραμονής των διοικητών των νοσοκομείων που είχε ορίσει το ΠΑΣΟΚ. Τώρα είναι ο απόλυτος άρχων στο «φύτεμα» των ημετέρων στο Κράτος.

Επειδή η διαδικασία της «αξιολόγησης» των Δ.Σ. των διαφόρων φορέων του δημοσίου είναι σε εξέλιξη από την Κυβέρνηση, τα παζάρια για τα πρόσωπα καλά κρατούν και ο Αγγελούδης κάνει υπερωρίες.

Όποιο στέλεχος έδειξε «καλή» συμπεριφορά και «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» της νέας ηγεσίας έχει πιθανότητες να παραμείνει ή να αναλάβει μια καλή θέση στο δύσμοιρο κράτος (διοικητής, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος), από αυτές που αναλογούν στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτό όμως φαίνεται να μην αρκεί !

Πρέπει να έχει και καλές σχέσεις με τον ίδιο τον Αγγελούδη !Το πρώτο θύμα αυτής της σύγκρουσης για της «καρέκλες» είναι ο Βασίλης Γερανίδης. Παλιός βουλευτής και από τους βασικούς υποστηρικτές του Βενιζέλου (οργανωτικό ογκόλιθο τον είχε αποκαλέσει δημόσια ο Β.Β.).

Ο Γερανίδης όπως είναι γνωστό ανέλαβε μετά τις τελευταίες εκλογές Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Επειδή όμως φαίνεται ο ρόλος αυτός του έπεφτε λίγος, διεκδίκησε τη θέση του Διοικητή του ΕΛΓΑ (οργανισμόςελληνικώνγεωργικώνασφαλίσεων).Θέσηζηλευτήπέρααπότονοικονομικόπαράγοντακαιγιατοιδιαίτεροπολιτικόβάροςανχρησιμοποιηθείπαλαιοκομματικάκαιπελατειακά.ΕκείόμωςέπεσεπάνωστονΑγγελούδη,άσπονδο«φίλο»τουόλααυτάταχρόνια,μεπολλέςσυγκρούσειςμεταξύτουςστοπαρασκήνιο,αλλάκαιστοπροσκήνιο.ΤοβέτοτουΑγγελούδηέφθασεστοΒενιζέλοκαιακολούθησεηπαραίτησητουΓερανίδηαπότηθέσητουΔιευθυντήτηςΚοινοβουλευτικέςΟμάδας.Τογεγονόςτηςπαραίτησηςόχιμόνοδενέφερεκάποιοαποτέλεσμα,αλλάδιακωμωδήθηκεκιόλαςμεεκφράσειςστηνΙπποκράτουςμεεκφράσειςτουτύπου:«καιποιοςκατάλαβεμέχριτώραότιυπήρχεΔιευθυντήςστηνΚ.Ο.;»ή«έλαμωρέποιαΚ.Ο.,αυτότομπάχαλο;»κλπ

Τηνίδιαθέσηδιεκδίκησεσύμφωναμεπληροφορίεςκαιέτεροςπρώηνβουλευτής,οκ.ΘανάσηςΠαπαγεωργίου,παλιός«αστέρας»του«αγροτικούκινήματος»,αλλάαπορρίφθηκελόγωπαπανδρεϊκούπαρελθόντος.

Βλέπετεοκ.Θ.ΣαρρήςπουείναιτώραΔιοικητήςτουΕΛΓΑκαιέχειπετύχειναμηνείναιελλειμματικόςοοργανισμόςγιαπρώτηφορά,έχειανακαλύψειτιςρεμούλεςτουπαρελθόντοςκαιπαίρνειπίσωτιςπαράνομεςλαμογίστικεςαποζημιώσεις,δεν«καλύπτεται»πιααπότο«αξιοκρατικό»ΠΑΣΟΚ,γιατίδενείναιπολιτικάντηςτουπελατειακούσυστήματοςκαικυρίωςδενπήγεναδώσειδιαπιστευτήριαστονΒενιζέλοήστον«αντιβασιλέα»Αγγελούδη.Ηαπόφασηελήφθη,θααντικατασταθεί,διότιδενμπορείνα«μετράει»στηνποσόστωσηπουέχειδοθείστοΠΑΣΟΚαπότονΣαμαρά.

«Αντονθέλετεχρεωθείτετονεσείς»,είναιησυνήθηςέκφρασηπουακούγεταιδιαστόματοςΑγγελούδη,προςτηΝέαΔημοκρατία,στηδιαπραγμάτευσησεπαρόμοιεςπεριπτώσειςικανών,έντιμωνκαιαποτελεσματικώνστελεχών,πουήδηκατέχουνκάποιαυπεύθυνηθέση,όπωςοπρόεδροςτηςΤΡΑΙΝΟΣΕκ.Α.Ζηλιασκόπουλος,που«κινδυνεύει»καιαυτόςμεαντικατάστασηαπόκάποιον«μαυρογιαλούρο»πρώηνβουλευτή.

Ησήψητουπαλαιοκοματισμού,τηςπελατοκρατίαςκαιτηςπαρεοκρατίαςκαλάκρατείστοΠΑΣΟΚ.

ΔενυπάρχειελπίδαανάκαμψηςκαισωτηρίαςμέσααπότοόζονπτώματουΠΑΣΟΚ.

Οπολιτικόςχώροςτηςκεντροαριστεράς,τηςσοσιαλδημοκρατίας,τουδημοκρατικούσοσιαλισμούέχειανάγκηαπόέναΝΕΟσύγχρονο,θεσμικό,δημοκρατικό,συλλογικόευρωπαϊκόκόμμα.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ