2012-11-24 19:31:03
Φωτογραφία για Ένα σκανδιναβικό σπίτι μας δίνει ιδέες για Do It Yourself χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
H Σουηδή σχεδιάστρια και καλλιγράφος Ylva Sharp έχει διαμορφώσει ένα παλιό σχολικό κτίριο σε οικογενειακή εστία λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Στοκχόλμη.

Πριν από δέκα χρόνια και μετά από μια περίοδο σπουδών και εργασίας στο Λονδίνο η Ylva επέστρεψε με το σύζυγο και τα δύο μικρά τους παιδιά στο Bromma της Στοκχόλμης, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να καθιερωθεί ως σχεδιάστρια. Αφότου αγόρασαν ένα σπίτι 70 τετραγωνικών μέτρων κατάλαβαν ότι είναι πάρα πολύ μικρό για τέσσερις κι έτσι ξεκίνησαν να αναζητούν κάτι κοντά στη φύση.

Όταν έμαθαν ότι το παλιό σχολείο έξω από το Leksand ήταν προς πώληση το 2003, αισθάνθηκαν ότι είχαν βρει το ιδανικό σπίτι. Εκεί ζουν σήμερα Ylva, ο σύζυγός της Daniel και τα παιδιά τους Hugo και Vega, που είναι σήμερα 13 και 10 ετών αντίστοιχα. Μαζί τους ζουν επίσης οι δυο τους γάτες Siri και Karla, τέσσερις κότες και ένας κόκορας.

Τα Χριστούγεννα χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από τη φύση, όπως έλατο, κουκουνάρια και κλαδιά για να διακοσμήσουν το σπίτι. Επίσης η Ylva φτιάχνει χαρτόνινες συνθέσεις με δέντρα για να διακοσμήσει επιφάνειες όπως το coffee table η κεριά κατά μήκος της τραπεζαρίας.

Ένα μικρό δάσος από χαρτόνινα έλατα κοσμεί τα coffee tables

Τα αναμένα κερά σε παράταξη δίνουν τον εορταστικό τόνο στην τραπεζαρία.

Αναπαλαίωσε μια παλιά ντουλάπα εφαρμόζωντας την τάση του typography

Μια πόρτα βαμμένη με μπογιά για μαυροπίνακα φιλοξενεί τις ευχές για καλά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα ξεκινούν νωρίς για την Ylva κάθε χρόνο καθώς σχεδιάζει μια μικρή συλλογή με κάρτες, ετικέτες, χαρτί περιτυλίγματος και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μενταγιόν από πλεξιγκλάς, όλα διακοσμημένα από την ίδια. Το σπίτι χτίστηκε ως δημοτικό σχολείο το 1901, το σχολείο  και λειτούργησε μέχρι τη δεκαετία του 1940. Αλλά όταν η οικογένεια αγόρασε το αγρόκτημα Crisp δεν μπορούσε να διακρίνει τη γοητεία του περασμένου αιώνα. "Σίγουρα δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. "Όλα τα δωμάτια ήταν σκοτεινά και έπρεπε να ανοιχτούν μεγάλα παράθυρα" λέει η Ylva.

Ορισμένοι τοίχοι έπρεπε να κατεδαφιστούν για να δημιουργηθεί μια ευρύχωρη κουζίνα με τραπεζαρία σε ένα ανοικτό ενιαίο χώρο. Ο παράγοντας της ρουστίκ θαλπωρής αυξήθηκε περαιτέρω όταν η Ylva και ο Daniel έχτισαν το τζάκι  κάτω από την παλιά καμινάδα στην κουζίνα. Το παλιό σχολείο των 310 τετραγωνικών μέτρων έχει γίνει ένα φωτεινό και ευρύχωρο σπίτι ενώ τα μεγάλα παράθυρα σε φέρνουν σε άμεση επαφή με τη φύση. 

Τα sheepskin στο πάτωμα δημιουργούν ένα αυτοσχέδιο playroom

H γιρλάντα γύρω από το τζάκι είναι ένα must του xmas deco για κάθε σπίτι

Η Ylva ως καλλιγράφος δημιουργεί υπέροχα packaging για δώρα

Ένα μικρό έλατο σε γλάστρα είναι ο πιο οικολογικός τρόπος για να απολαύσεις το χρισουγεννιάτικο δέντρο

Μια σειρά από φαναράκια στην εξώπορτα προδιαθέτουν τους καλεσμένους για τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Ευχές και φράσεις από κομμένο χαρτόνι χρησιμοποιούνται ως στολίδια για το δέντρο

 

http://www.missbloom.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ