2012-11-30 18:11:03
Φωτογραφία για Τις ζημιές τους μετρούν ακόμη η Πρέβεζα, ο Ζηρός και η Πάργα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Τις ζημιές τους μετρούν ακόμη η Πρέβεζα, ο Ζηρός και η Πάργα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το τελευταίο 24ωρο την περιοχή.

Συνεργεία των Δήμων, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των λοιπών υπηρεσιών έδωσαν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αποκαταστήσουν τα μεγαλύτερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Στο Δήμο Πρέβεζας καταγράφηκαν δεκάδες πεσμένα δέντρα κυρίως στην Βιομηχανική Περιοχή, ενώ άστεγες παρέμειναν όλες σχεδόν οι οικογένειες των αθιγγάνων που μένουν στον συνοικισμό. Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης και σε σημεία εκτός της αρμοδιότητάς του αφού οι κλήσεις για πεσμένα δέντρα ήταν συνεχείς. 

Η ένταση του αέρα ήταν τέτοια που όχι μόνο έριξε κάτω τα δέντρα αλλά τα «κομμάτιασε και μάλιστα κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ένα από τα πιο ισχυρά μπουρίνια των τελευταίων ετών
. Μάλιστα ξεριζώθηκαν και υπεραιωνόβιες ενετικές ελιές, ενώ για την καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν σε θερμοκήπια κινητοποιήθηκε άμεσα κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από συνεργασία που είχαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννης Σολδάτος με τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Ανατολιωτάκη. Έντονα ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στην Πάργα αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου. 

Τη συνήθη εικόνα μετά από μία τέτοια κακοκαιρία παρουσίαζε χθες το πρωί η παραλία της Πάργας καθώς εξ αιτίας των θεόρατων κυμάτων, που προκαλούνταν από τους ανέμους έντασης 9 μποφόρ, πολλά καταστήματα πλημμύρισαν και δημιουργήθηκαν ζημιές, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στην Ανθούσα από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατέβαιναν από το βουνό και πλημμύρισαν τα πάντα. Τα μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος κινήθηκαν άμεσα, ενώ κινητοποίηση υπήρξε από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Για εκτεταμένες και μεγάλες ζημιές έκανε λόγο και ο Δήμαρχος Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης, σημειώνοντας ότι οι καταγραφές δείχνουν κατολισθήσεις, καθιζήσεις και πλημμύρες σε όλο το εύρος του δήμου.. Τίποτα δεν άφησε όρθιο η κακοκαιρία στο Δήμου αφού προβλήματα είχαμε σε όλες τις περιοχές από την Κρανιά μέχρι το Ανώι είπε ο δήμαρχος Ο κ. Γιολδάσης σημείωσε ότι εκτός από όλα τα μηχανήματα του δήμου, μισθώθηκαν και ιδιωτικά μηχανήματα προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμοι ανοικτοί και να αποτρέψουν τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς η δημοτική αρχή θα αντεπεξέλθει σ’ αυτές τις μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις.

epirusgate.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ο ΠΑΟΚ θέλει Μπεκόε»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ο ΠΑΟΚ θέλει Μπεκόε»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ