2012-12-01 15:46:09
Φωτογραφία για Ενοχλημένες ΗΠΑ και Βρετανία από τους νέους εποικισμούς του Ισραήλ
Επικριτική ήταν η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης Νετανιάχου για τη δημιουργία νέων οικισμών. Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ καταψήφισαν στον ΟΗΕ την αναβάθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κράτος-παρατηρητή, η Χίλαρι Κλίντον έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα σχέδια για νέους οικισμούς καθυστερούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Ανησυχία για το σχέδιο της Ιερουσαλήμ εξέφρασε και η Βρετανία.

«Θέλω να επαναλάβω ότι αυτή η κυβέρνηση -όπως και οι προηγούμενες- έχουν καταστήσει σαφές στο Ισραήλ πως οι δραστηριότητες της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών καθυστερούν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» τόνισε η Κλίντον σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον παρουσία των Ισραηλινών υπουργών Αμυνας Εχούντ Μπαράκ και Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Διαβάστε περισσότερα Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόθεσή του να οικοδομήσει 3.000 κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ιστορική απόφαση του ΟΗΕ.


Στην ομιλία της με κύριο άξονα το Μεσανατολικό, η Χίλαρι Κλίντον απηύθυνε για μια ακόμα φορά έκκληση για ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους κάτω από την καθοδήγηση της νόμιμης εξουσίας της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να βρούμε το δρόμο, μέσω διαπραγματεύσεων, που μπορεί να οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών. Αυτός είναι ο στόχος μας» πρόσθεσε η υπουργός.

Ανησυχεί και το Λονδίνο

Την «έντονη ανησυχία του» για το ισραηλινό σχέδιο οικοδόμησης νέων κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς, εξέφρασε το Σάββατο ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος ελπίζει «να ανακαλέσει η Ιερουσαλήμ την απόφασή της αυτή».

«Ανησυχώ ιδιαίτερα με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ισραηλινή κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκρίνει την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη», δήλωσε ο Χέιγκ.

«Η Βρετανία συνιστά στην ισραηλινή κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της αυτή», τόνισε ο βρετανός υπουργός.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=486648
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ