2012-12-01 15:51:05
Φωτογραφία για Πύργος: Κάθε καταιγίδα και πλημμύρα - Μαρτύριο η ζωή των κατοίκων
Τις περιουσίες τους να καταστρέφονται για πολλοστή φορά, είδαν από την έντονη καταιγίδα που έπληξε τον Πύργο, προχθές το πρωί, οι κάτοικοι της περιοχής Λάπατο και συγκεκριμένα της οδού Δεληγιάννη 2, οι οποίοι δήλωσαν την αγανάκτησή τους για τις σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις της πολυκατοικίας που βρίσκεται στο σημείο.

Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων αναφέρουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» πως εδώ και χρόνια η πολυκατοικία μόλις βρέξει πλημμυρίζει στην είσοδό της καθώς ισχυρίζονται πως από την ημέρα που υλοποιήθηκε το έργο των ομβρίων υδάτων στο Λάπατο, έχει αλλάξει το επίπεδο του δρόμου με αποτέλεσμα όλα τα νερά να κατευθύνονται στο σημείο που βρίσκεται το κτήριο και έτσι όλα τα λύματα της αποχέτευσης εισχωρούν μέσα στα υπόγεια διαμερίσματα της πολυκατοικίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, να έχει υποστεί τεράστιες ζημιές ο καυστήρας και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του ανελκυστήρα.


Με την προχθεσινή νεροποντή, οι κάτοικοι της πολυκατοικίας, για ακόμα μια φορά αντιμετώπισαν στιγμές τρόμου, καθώς χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να πλημμυρίσουν και πάλι τα υπόγεια διαμερίσματα της πολυκατοικίας, με τα νερά να φτάνουν ακόμα και το ένα μέτρο. Ωστόσο, ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ξεκαθάρισε πως για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις νεροποντές στην πολυκατοικία της οδού Δεληγιάννη, δεν ευθύνεται το αντιπλημμυρικό έργο που έγινε στο Λάπατο αλλά οι ζημιές οφείλονται σε κατασκευαστικό λάθος του κτηρίου.

Όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ο δήμος του Πύργου είχε έλθει σε επαφή με την διαχείριση της πολυκατοικίας ώστε να υλοποιηθεί έργο που θα οδηγούσε την διαδρομή της αποχέτευσης της πολυκατοικίας σε άλλο σημείο ώστε να αποφεύγεται η μεγάλη συγκέντρωση των υδάτων στο σημείο.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ