2012-12-02 22:14:05
Φωτογραφία για Πράσινο φως από ΣτΕ για τμήματα ΕΛ.ΑΣ. κατά της ρατσιστικής βίας
Το πράσινο φως έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη δημιουργία Τμημάτων και Γραφείων της Αστυνομίας κατά της ρατσιστικής βίας, αρχικά στις υποδιευθύνσεις της Κρατικής Ασφάλειας της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις υποδιευθύνσεις Ασφαλείας της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα.

Το Ε' Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου έκρινε νόμιμο το σχετικό το σχέδιο διατάγματος.

Με τη λειτουργία των Τμημάτων αυτών οι αλλοδαποί που υφίστανται από οποιοδήποτε άτομο ρατσιστική κακοποίηση, θα μπορούν είτε οι ίδιοι αυτοπροσώπως, είτε μέσω των δικηγόρων τους ή ακόμα και ανώνυμα, να το καταγγέλλουν στις Αστυνομικές Αρχές.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, θα τεθεί σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή με τριψήφιο αριθμό για την υποβολή σχετικών καταγγελιών.

Η προαναγγελία Δένδια σε συνέντευξη Τύπου


Τα πολλαπλά κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων με θύματα μετανάστες, αλλά και οι καταγγελίες θυμάτων ότι οι αστυνομικοί τούς μεταχειρίστηκαν με εξίσου βίαιο τρόπο ή αδιαφόρησαν προκλητικά για τις καταγγελίες τους, έχουν θορυβήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση μιας ξεχωριστής υπηρεσίας.

Με συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, τη Δευτέρα στις 29/10, ο υπουργός Ν. Δένδιας, έκανε γνωστό πως δημιουργείται ειδικό τμήμα αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας, στις υποδιευθύνσεις ασφαλείας Αθηνών και Θεσσαλονίκης, για αρχή.

Παράλληλα, δημιουργούνται και αντίστοιχα γραφεία στις πέντε υποδιευθύνσεις της Αττικής αλλά και όλης της χώρας.

Κύριο έργο της θα είναι η εξιχνίαση των ρατσιστικών επιθέσεων, ενώ ταυτόχρονα θα αναλάβει και την παρακολούθηση προσώπων που φέρονται ως πιθανοί δράστες ρατσιστικών επιθέσεων με σκοπό την πρόληψη.

Πηγή: news247
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ