2012-12-05 17:03:29
Φωτογραφία για Πήγαινε έτσι στο ΟΑΚΑ…
του Παντελή Διαμαντόπουλου

Ήταν από τα ημίχρονα που οι Ολυμπιακοί το γούσταραν. Και μιλάω για το δεύτερο της αναμέτρησης με την Άρσεναλ. Το τελευταίο δηλαδή 45λεπτο των νταμπλούχων Ελλάδας, στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Και δεν έχουν και πολλά καλά διαστήματα, από την ομάδα τους οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι, κάτι που τους έκανε να το γουστάρουν ακόμη περισσότερο.

Οι Άγγλοι πήραν τον… αέρα στην αρχή, έβαλαν το γκολ, είχαν και καλή ευκαιρία για να διπλασιάσουν το σκορ. Δεν το πέτυχαν και μετά βρήκαν μπελά. Ο Μανιάτης ισοφάρισε και ο Μήτρογλου με γκολάρα διπλασίασε τα κόκκινα τέρματα.

 

Θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό το γκολ. Έχουν ειπωθεί πολλά για τον Μήτρογλου και ο ίδιος έχω κατά καιρούς αμφισβητήσει, την όρεξή του σε κάποια παιχνίδια. Αυτό το γκολ όμως ήταν γκολάρα! Μόλις είχε μπει στο ματς, πριν καν συνηθίσει τα πατήματα συμπαικτών και αντιπάλων
. Δεν είναι εύκολο. Βρήκε την μπάλα, την... έφτιαξε, σήκωσε κεφάλι, είδε και σούταρε εκπληκτικά. Το τέλειο φάλτσο, το τέλειο σουτ. Και γκολ. Και 2-1. Και πανηγυρισμοί και χαμόγελα και, και, και Πάνω απ' όλα, η ομάδα έτσι όπως έπαιξε, άρεσε στον κόσμο της και για να τα λέμε όλα, δεν έχει λόγο να μην πάει έτσι και στο ΟΑΚΑ. Ξέρω ότι δεν θα το κάνει. Δεν είναι στη φιλοσοφία του Ζαρντίμ, αυτό το στυλ. Είναι όμως στο... αίμα του Ολυμπιακού. Ο Γκρέκο γλυκαίνει το παιχνίδι, ο Φουστέρ πιέζει πάντα, ο Μανιάτης τα κάνει όλα και συμφέρει. Ας αφήσει και τον Μασάντο που τόσο πολύ "βιδώνει" στην ενδεκάδα και ας παίξει με Τζιμπούρ και Μήτρογλου.

Είναι μπροστά τόσους βαθμούς, δεν έχει λόγο να πάει στο ΟΑΚΑ και να κάθεται να περιμένει, αν μαγκώνεται και να δίνει γήπεδο. Αυτό θα γίνει να με θυμηθείτε. Με την εικόνα όμως της ομάδας του Πειραιά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Άρσεναλ, δεν υπάρχει λόγος να μην μπει ο Ολυμπιακός την Κυριακή, να επιβεβαιώσει τη βαθμολογική του θέση!

Από κει και πέρα, πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες επισημάνσεις για κάποιους παίκτες, ώστε να μην τους αδικήσουμε. Ο Μανωλάς, να 'ναι καλά το παιδί, να συνεχίσει να δικαιώνει όλους εμάς, που από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι είναι και παικταράς και θα βοηθήσει. Γιατί αδίκως αμφισβητήθηκε και δίχως ποδοσφαιρικά επιχειρήματα. Σε κάθε αγώνα ο Κώστας είναι όλο και καλύτερος.

Ο Φουστέρ είτε αρέσει, είτε όχι, είναι ο μοναδικός παίκτης που συνεχίζει να ακολουθεί τις… επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Δεν τον βρήκαν μπροστά τους οι Άγγλοι στο πρώτο 45λεπτο, τον είδαν όμως στο δεύτερο. Και βρήκαν τον μπελά τους και κατάλαβαν με τι έχουν να κάνουν. Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν απολαυστικός, επιμένω από την αρχή της σεζόν: Είναι λάθος να μην παίζουν οι δυο επιθετικοί του, στο πρωτάθλημα. Όχι, στην Ευρώπη θα πρέπει να ξεκινήσεις με πρώτο μέλημα την ανασταλτική λειτουργία. Σωστά το πράττει ο Ζαρντίμ. Στην Ελλάδα όμως, Τζιμπούρ, Μήτρογλου και… χαίρεται για να μη σου λένε ότι δεν κάνεις και ευκαιρίες.

Δεν αλλάζω γνώμη ενόψει Γιουρόπα Λίγκ, ο Ολυμπιακός πλέον μακριά από ομίλους και διαολεμένες βαθμολογίες (κάθε χρόνο μαζεύει και μένει εκτός «16» στο Τσ. Λ.), μπορεί στα διπλά παιχνίδια, να σημειώσει προκρίσεις. Και να προχωρήσει πηγή: sport24.gr
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σαν προφιτερόλ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σαν προφιτερόλ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ