2012-12-11 10:00:45
Φωτογραφία για Πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η είδηση για την έκθεση της Deutsche Bank που αναφέρεται σε πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου στα νότια της Κρήτης επανέφερε στο προσκήνιο τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, αλλά και τις εγκληματικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται από το 2008, όταν πρωτοακούστηκε η πληροφορία για αποθέματα υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές.Αν και οι Αμερικανοί επιστήμονες εδώ και καιρό υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πιθανότατα διαθέτει ποσότητες πετρελαίου αλλά όχι αρκετό φυσικό αέριο, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η έκθεση της γερμανικής υπερτράπεζας, η οποία βεβαίως αποφάσισε «να δημιουργήσει κλίμα» εν όψει της επιχείρησης επαναγοράς ελληνικού χρέους. Η έκθεση αναγκάζει την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Ο σημερινός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε όταν είχε την ευθύνη των ερευνών, και μάλιστα είχε ταξιδέψει στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε με τους αξιωματούχους που γνωρίζουν τις πτυχές της συνεργασίας της Λευκωσίας με τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς
. Αποδείχθηκε μια ευεργετική συμφωνία για την Κύπρο, η οποία θα μπορέσει σύντομα να γευθεί τους καρπούς αυτών των συμφωνιών. Η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να αναζητεί ψύλλους στ' άχυρα. Θα μπορούσε να περπατήσει στα βήματα των Κυπρίων και να αξιοποιήσει τις δικές τους συνεργασίες.

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευ. Λιβιεράτος φαίνεται σοβαρός άνθρωπος. Καλώς πράττει και δεν τροφοδοτει τις φήμες, και πιστεύω ότι γνωρίζει πως πρέπει να βιαστεί. Οι Νορβηγοί είναι οι πιο έγκυροι για τις έρευνες και καλώς τις ανέλαβαν. Από κει και πέρα, απαιτούνται στρατηγικές συμμαχίες, που θα εξυπηρετούσαν την Ελλάδα και στο θέμα της αξιοποίησης των κοιτασμάτων, αλλά πάνω απ' όλα στο ζήτημα της ασφάλειας των κοιτασμάτων.

Οταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφθεί το Ισραήλ, όπου είχε σημαντικότατες επαφές για τα θέματα ενέργειας. Ως πρωθυπουργός μπορεί να υλοποιήσει τις εισηγήσεις των Ισραηλινών, οι οποίες τότε τον είχαν ικανοποιήσει στο έπακρον...
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ