2012-12-16 11:23:08
Φωτογραφία για «Όλα λειτουργούν περίφημα» λέει ο Υπουργός Ναυτιλίας για το λιμάνι της Πάτρας με τις τραγικές ελλείψεις
«Ολα λειτουργούν περίφημα», λέει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης σε σχέση με τις τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζονται στο λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Πελοπόννησο, ο υπουργός ουσιαστικά διαψεύδει ότι υπάρχουν κενά σε προσωπικό και υποστηρίζει ουσιαστικά ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των θέσεων έχει καλυφθεί, ενώ υποστηρίζει ότι τα μέσα που διαθέτει το Κεντρικό Λιμεναρχείο είναι υπεραρκετά για την επιτήρηση της λιμενικής ζώνης τόσο από ξηρά όσο και από θάλασσα. Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Μουσουρούλη αποτέλεσε η επερώτηση στη Βουλή του Νίκου Νικολόπουλου, επικαλούμενος ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» της 3ης Οκτωβρίου, όπου φιλοξενούνταν οι θέσεις του υποναυάρχου Γιώργου Μπούρα, επιθεωρητή Λιμενικού Σώματος Νοτίου Ελλάδος.

Ο ανώτερος αξιωματικός τότε είχε παραδεχτεί ότι, ειδικά στην Πάτρα, σπαταλούνται δυνάμεις για την έρευνα μεταναστών σε φορτηγά, ενώ θα μπορούσε αυτό να γίνει από ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης ανθρώπινης ζωής. Και είχε σημειώσει ότι θα επεδίωκε τη χρηματοδότηση γα την αγορά του είτε από το ταμείο εξωτερικών συνόρων είτε μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με συνδικαλιστές του Λιμενικού, το λιμάνι φυλάσσεται με υποτυπώδη μέσα, καθώς δεν υπάρχει υπηρεσιακό όχημα για να εκτελεί περιπολίες στη λιμενική ζώνη λόγω βλαβών και έλλειψη σέρβις. Βλέπετε, λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών δεν υπάρχουν τα απαραίτητα διαθέσιμα κονδύλια για αυτό το σκοπό.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ