2012-12-16 17:19:02
Φωτογραφία για Τα δεκαοκτώ παιδιά από την Ελλάδα
Η Ελλάδα μάς έστειλε πολλούς παίκτες τα προηγούμενα χρόνια. Μερικοί εξ αυτών ήταν πραγματικά εξαίρετοι και έπαιξαν τεράστιο ρόλο στις επιτυχίες των ομάδων τους σε Κύπρο και Ευρώπη. Απλώς για να υπενθυμίσουμε, παραθέτουμε τους Μαραγκό, Φραντζέσκο, Ουζουνίδη, Πουρσαϊτίδη, Κόντη, Κωστή, Βακουφτσή, Φρούσσο. Ήταν πάλι και παιδιά που ήρθαν χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά έπαιξαν μπάλα ψηλού επιπέδου, όπως οι Κατσαβάκης (ειδικά αυτός), Χρηστινάκης, Παπανδρέου, Σφακιανάκης (ΑΠΟΠ Κινύρας), Πεγκλής, Μεϊδάνης. Η εξ Ελλάδος παρέα αποτελεί ανέκαθεν σημαντικό κομμάτι στο πρωτάθλημά μας, αριθμητικά και ποιοτικά. Η αλήθεια είναι ότι, τα δύο τελευταία χρόνια, η κάθοδος είναι ελαφρώς μειωμένη, αλλά και πάλι ο αριθμός των Ελλαδιτών παικτών παραμένει αρκετά υψηλός και φτάνει τους 18. Μερικοί εξ αυτών κουβαλούν περγαμηνές από το κυπριακό πρωτάθλημα, άλλοι ήλθαν με περγαμηνές από το εξωτερικό, άλλοι έχουν ριζώσει και κάνουν αξιόλογη πορεία και άλλοι ήρθαν φέτος ψάχνοντας ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα τους.


Η ελίτ

Στην κατηγορία αυτή μπορούμε να τοποθετήσουμε άνετα έξι παίκτες. Ο Χρήστος Καρυπίδης, που αποτελεί τον παίκτη που ξεχωρίζει στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ με την αγωνιστική και όχι μόνο παρουσία. Πριν, δυστυχώς, τραυματιστεί δεν είχε χάσει ούτε δευτερόλεπτο στο πρωτάθλημα. Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που ίσως να μην έχει εντυπωσιάσει, αλλά, ένας βασικός αυτή την εποχή παίκτης της Εθνικής Ελλάδας, έχει μεγάλο εκτόπισμα. Ελάχιστοι ήξεραν πριν από από δύο χρόνια τον Φώτη Παπουλή. Μέσα σε μία χρονιά τον έμαθε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, αφού έκανε σπουδαία πράγματα με τον ΟΦΗ την περσινή χρονιά. Από τον Αύγουστο και μέσα σε έξι μήνες έγινε πασίγνωστος και στην Κύπρο. Σπουδαίες εμφανίσεις και έξι γκολ με τον Απόλλωνα. Ο Παπουλής είναι ο πρώτος από τους Ελλαδίτες σε αριθμό συμμετοχών και τέρματα. Πέμπτος της παρέας και δεύτερος από τον Απόλλωνα ο Γιώργος Θεοδωρίδης. Με πολλές εμπειρίες και κυρίως ποιότητα, είναι ο κουμανταδόρος της ομάδας της Λεμεσού. Μιλώντας περί Απόλλωνα, απλώς βάζουμε ως παρένθεση και τον Σουάνη. Καλός παίκτης, με αξιόλογη παρουσία στην Ξάνθη, αλλά η αλήθεια είναι ότι, αγωνιστικά και ποσοτικά, δε πρόσφερε τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής. Και μετά την παρένθεση, ξανά στην ελίτ. Ο έκτος της εκλεκτής παρέας είναι φυσικά ο Γιάννης Σκοπελίτης. Παλιοσειρά για τα κυπριακά γήπεδα, ένας ακούραστος και ποιοτικός εργάτης, με τεράστια πολυετή προσφορά στην Ανόρθωση και ένα καλό πέρασμα από την ΑΕΚ.

Ο Χιώτης

Ο Διονύσης Χιώτης δεν έχει αγωνιστεί φέτος ούτε για ένα λεπτό στο πρωτάθλημα. Παρ΄ όλα αυτά αξίζει ιδιαίτερης μνείας και μπαίνει δικαιωματικά στην ελίτ. Όμως με τα όσα έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια, θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί ως ο πρόξενος των παικτών της Ελλάδας στην Κύπρο. Να μην ξεχνάμε, όμως, ότι έχουμε ακόμη άλλες 16 αγωνιστικές και να είστε σίγουροι πως την πρώτη ευκαιρία που θα βρει, θα την αρπάξει.

Δεν λάμπουν, αλλά Δύο παίκτες που δεν κουβαλούν μεγάλο όνομα, αλλά στα χρόνια που βρίσκονται στο νησί μας έχουν αποδώσει πάρα πολύ καλά, είναι οι Λαμπρόπουλος και Χατζηπαντελίδης. Ειδικά πέρσι έκαναν καταπληκτική χρονιά, αλλά και φέτος αποτελούν σημαντικότατα γρανάζια στην προσπάθεια της Νέας Σαλαμίνας. Πολύ καλή είναι και η παρουσία του Στέφανου Σιόντη, που κερδίζει εντυπώσεις στην άξια θαυμασμού Δόξα. Με 1290 αγωνιστικά λεπτά είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία, ανάμεσα στους παίκτες από Ελλάδα.

Προσφέρουν...

Στην πολύπαθη από οικονομικής άποψης Πάφο, τρεις παίκτες βγάζουν και τιμούν το ψωμί τους. Οι Κοιλιάρας, Μελισσάς, Πετκάκης είναι από τα βασικά στελέχη, έχοντας έκαστος 10 συμμετοχές και μπόλικα λεπτά συμμετοχής. Στους 11 από τους 13 αγώνες του Εθνικού ήταν παρών ο Νίκος Αραμπατζής, ενώ δέκα συμμετοχές και ένα γκολ μετρά ο Νίκος Μπαρμπούδης, ο οποίος πήγε στους ''πορτοκαλί'' της Αγίας Νάπας από την ΕΝΑΔ Πόλεως Χρυσοχούς. Καλή η παρουσία και του εξ Αυστραλίας ορμώμενου Έλληνα Αλέξανδρου Σταμπόλζιεφ στον Ολυμπιακό. Οι μόνοι παίκτες από Ελλάδα που δεν αγωνίζονται συχνά, είναι αυτοί της ΕΝΠ, με τον Γαλανόπουλο να μετρά τρεις συμμετοχές και τον Σταθάκη έξι.

ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ 2012-2013

Παίκτης Ηλικία Ομάδα Αγών. Γκολ Λεπτά

Δημήτρης Κοιλιάρας 29 ΑΕΠ 10 0 736

Πασχάλης Μελισσάς 30 ΑΕΠ 10 1 845

Δημήτρης Πετκάκης 30 ΑΕΠ 10 0 833

Γιάννης Σκοπελίτης 34 Ανόρθωση 12 0 1004

Νίκος Μπαρμπούδης 24 Αγία Νάπα 10 1 830

Διονύσης Χιώτης 35 ΑΠΟΕΛ 0 0 0

Αλέξανδρος Τζιόλης 27 ΑΠΟΕΛ 12 0 702

Χρήστος Καρυπίδης 30 ΑΠΟΕΛ 12 0 872

Γιώργος Θεοδωρίδης 32 Απόλλων 11 1 702

Φώτης Παπουλής 27 Απόλλων 13 6 1030

Δημήτρης Σουάνης 27 Απόλλων 11 1 443

Στέφανος Σιόντης 25 Δόξα 12 0 1080

Νίκος Αραμπατζής 28 Εθνικός 11 0 983

Σταύρος Σταθάκης 25 ΕΝΠ 6 0 185

Άρης Γαλανόπουλος 31 ΕΝΠ 3 0 270

Νίκος Λαμπρόπουλος 28 Νέα Σαλαμίνα 11 1 973

Χρήστος Χ'' Παντελίδης 31 Νέα Σαλαμίνα 13 0 693
sigmalive
tosokaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ