2012-12-16 17:36:09
Φωτογραφία για Π. Σακελλαρόπουλος: Οι κόκκινες γραμμές για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ελευσίνα-Τσάκωνα να παραμείνουν πραγματικά κόκκινες
Η Ολύμπια οδός ένα έργο με πολλές ελπίδες για ολόκληρη την Βόρεια Πελοπόννησο, που θα έδινε αναπτυξιακό χαρακτήρα και εργασία σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους άμεσα και πολλούς περισσότερους έμμεσα, έμεινε στα ράφια του κρατικού και ιδιωτικού μηχανισμού.

Υπάρχει ανάπτυξη και τουρισμός χωρίς οδικό δίκτυο, μια από τις βασικότερες υποδομές;

Καθημερινά χιλιάδες οδηγοί βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους στο δρόμο καρμανιόλα στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου και Πατρών-Πύργου. Ειδικά όταν ταξιδεύεις βράδυ κανείς το σταυρό σου, έχει γεμίσει ο δρόμος προσκυνητάρια.

Είναι το πλέον επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Ευρώπης. Παραμένει ένα έργο υπό κατασκευή και φυσικά με ελάχιστες παροχές ασφάλειας.

Μήπως επομένως θα έπρεπε να καταργηθούν τα διόδια, μήπως θα έπρεπε να εγκαταλείψουν αυτές τις πρακτικές κυβέρνηση τράπεζες, μεγαλοεργολάβοι, ούτως ώστε να βρουν πραγματικούς χρηματοδότες, για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ελευσίνα Κόρινθος Πάτρα Πύργος ,Τσακώνα; είτε να επιστρέψουν τον δρόμο στο κράτος στην προγενέστερη μορφή τους.


Υπενθυμίζω ότι το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Πύργου σε τρεισήμισι χρόνια από την ημερομηνία έναρξής του 4/8/08 δηλαδή μέχρι τις αρχές του 2012,και μέχρι το 2014 το σύνολο του έργου.Την ώρα που κατά τις δηλώσεις του Υπουργού ξεπαγώνει η μισή Ολυμπία οδός (Κόρινθο-Πάτρα) η υπόλοιπη μισή Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα «παγώνει»για τα καλά παρόλο του γεγονότος ότι η απαραίτητη γη έχει απαλλοτριωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70%.

Την ώρα που μιλάμε για μη ολοκλήρωση του τμήματος Πάτρα-Πύργος –Τσακώνα, συζητιέται σοβαρά η υλοποίηση υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος Σαλαμίνας μήκους 17 Χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων Ευρώ. Μας κοροϊδεύουν λοιπόν όταν επικαλούνται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

Τι προέχει η Αχαΐα η Ηλεία,η ανάπτυξη της βόρειας Πελοποννήσου ή η Σαλαμίνα. Ποιος αποφασίζει για τα μεγάλα έργα το κράτος οι μεγαλοεργολάβοι ή οι τράπεζες;

Με την μη ολοκλήρωση του έργου οι Νομοί Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και τα Ιόνια νησιά Ζάκυνθος και Κεφαλονιά παραμένουν αποκομμένοι από το σύγχρονο οδικό δίκτυο, και καταδικάζονται σε συνθήκες χρόνιας αναπτυξιακής υστέρησης. Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Ολυμπίας οδού όχι μόνο θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος μας και θα πρέπει να καταστεί σαφές εκ μέρους όλων μας περικόπτεται η αναπτυξιακή προοπτική που φέρει μαζί του ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος , και μαζί περικόπτεται και το μέλλον της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και των ιονίων νήσων.

Δεν μπορεί να υπάρχει Ολυμπία Οδός χωρίς να φτάνει στην Αρχαία Ολυμπία, δίπλα από τις μαρτυρίες του Αρχαίου Πολιτισμού. Σωστά λοιπόν το Περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε καμιά έκπτωση στο φυσικό και τεχνητό αντικείμενο του έργου, δεν μπορεί να γίνει δεκτή ,και σε αυτή την θέση εμμένουμε σταθερά.

Πρόταση

Εκτός από την σημερινή σύσκεψη (Σάββατο 15/12/12) στην Αρχαία Ολυμπία, και τις παραστάσεις στα Υπουργεία θα έπρεπε να έχει ζητηθεί και σύγκλιση των αρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών, παραγωγής και εμπορίου και περιφερειών για το ζήτημα της Ολυμπίας οδού.

Τέλος οι τέσσερις (4)Υπουργοί και οι τριαντατρείς (30) Βουλευτές των νομών Αχαΐας, Ηλείας ,Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, όταν έρθει η σύμβαση προς έγκριση στην Βουλή με οποιαδήποτε αλλαγή στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου (σύμβαση παραχώρησης) δεν πρέπει να την ψηφίσουν. Εδώ πρέπει να έχουμε στα αλήθεια κόκκινη γραμμή και να ισχύσει.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ