2012-12-17 12:52:03
Φωτογραφία για Από 10%-40% η παρακράτηση φόρου για τα ομαδικά ασφαλιστήρια
Από 10% – 40%, κατά περίπτωση, οι συντελεστές Παρακράτησης φόρου στα ποσά που καταβάλλονται στους δικαιούχους Ασφαλίσματος Ομαδικών Ασφαλιστηρίων και... κατά το μέρος που αντιστοιχεί στα καταβληθέντα από την επιχείρηση ασφάλιστρα, προβλέπει η ρύθμιση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις που περιέχονται στο νομοσχέδιο αναφέρουν:

Στην παράγραφο 3 του άρθρου 7 του Κεφαλαίου Α’ «Τροποποίηση Διατάξεων του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος», «στα ποσά που καταβάλλονται στους δικαιούχους και κατά το μέρος που αντιστοιχεί στα ασφάλιστρα που έχει καταβάλλει η επιχείρηση στο πλαίσιο ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής του προσωπικού της διενεργείται παρακράτηση φόρου ως εξής:

α) με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) για εφάπαξ καταβαλλόμενα ποσά μέχρι σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ,

β) με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%) για εφάπαξ καταβαλλόμενα ποσά κατά το μέρος που υπερβαίνουν το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ,


γ) με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) για κάθε περιοδικά καταβαλλόμενη παροχή.

Οι συντελεστές των περιπτώσεων (α), (β) και (γ) διπλασιάζονται σε περίπτωση είσπραξης από τον δικαιούχο ποσού πρόωρης εξαγοράς. Ο φόρος που προκύπτει από τις διατάξεις αυτής της παραγράφου παρακρατείται κατά την πληρωμή από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Για την απόδοση του φόρου αυτού εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 60 του Κ.Φ.Ε. Με την παρακράτηση αυτού του φόρου εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση από το φόρο εισοδήματος των δικαιούχων για τα ποσά αυτά».

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ