2012-12-22 19:28:07
Φωτογραφία για Ανακαίνιση κατοικίας στο Gothenburg της Σουηδίας
H Wictoria Ostrelius, ιδιοκτήτρια και interior designer για το σπίτι που θα δούμε σήμερα, έδωσε ζωή σε ένα κτίσμα που ήταν γεμάτο από θραύσματα και συντρίμμια. Άλλαξε από την πρόσοψη μέχρι το εσωτερικό του. Αυτό που κάποτε ήταν ένα ερειπωμένο κτίριο, τώρα είναι ένα ονειρεμένο σπίτι που στεγάζει μία οικογένεια με μεγάλη άνεση και καλαισθησία.

Διατηρώντας ορισμένα τμήματα από το κατεστραμμένο οίκημα και μετατρέποντάς τα σε εντυπωσιακά στοιχεία του εσωτερικού χώρου, όπως το κάσωμα της πόρτας που μετατράπηκε σε καθρέφτη με φωτογραφίες στο πάνω μέρος του και τα ράφια της αυτοσχέδιας βιβλιοθήκης, η ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια του χώρου, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της να διατηρήσει μνήμες από το παρελθόν του χώρου με την καλύτερη δυνατή μεταμόρφωση αυτών.

Το καλωσόρισμα στην κατοικία, γίνεται από έναν εντυπωσιακό χώρο υποδοχής, με ένα παγκάκι και διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως ο σκαλιστός καθρέφτης και οι αντίστοιχου ύφους απλίκες. Όλοι οι χώροι, είναι λουσμένοι από το φυσικό φως που αντανακλά στο λευκό των τοίχων και των επίπλων. Οι τοίχοι που διατήρησαν το τουβλάκι, το οποίο περάστηκε με ειδικό βερνίκι δίνοντας μία διακριτικής λάμψη, αλλά και τα ξύλινα δάπεδα, σε πρωτότυπους λαδί τόνους, δίνουν τη δική τους ζεστασιά στο χώρο.


Το καθιστικό με τους λευκούς καναπέδες, δέχεται παστέλ πινελιές από τα ριχτάρια και τα μαξιλαράκια, ενώ η κύρια τραπεζαρία, που αντικαθιστά τις καρέκλες με παγκάκια, βρίσκεται σε περίοπτη θέση περιτριγυρισμένη από τζαμαρίες. Αντίστοιχα και η καθημερινή τραπεζαρία, σε ροτόντα αυτή τη φορά, αποτελεί ίσως το πιο χρωματιστό σημείο του σπιτιού, με το έντονο φούξια και το μαύρο του υφάσματος των καθισμάτων να σπάνε τη  μονοτονία του λευκού. Η κουζίνα, μία απόλυτα σύγχρονη και άνετη κατασκευή, βρίσκει στη συνέχειά της ένα καθημερινό καθιστικό όπου μπλέκονται το κλασσικό με το design.

To υπνοδωμάτιο σε ρομαντικό στυλ, βρίσκει τη διακοσμητική πινελιά του στην ταπετσαρία που τοποθετήθηκε πίσω από το κρεββάτι. Από τα εντυπωσιακότερα σημεία του σπιτιού, τέλος, είναι το βρεφικό δωμάτιο, με την υπέροχη ραφιέρα με τη σκαλιστή κορνίζα να πρωταγωνιστεί στο χώρο.

http://www.homeguide.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ