2012-12-22 19:38:03
Φωτογραφία για Ερντογάν: Η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της!
Δημοσίως, η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση θέλουν να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, να εργαστούν για να προσπαθήσουν να λύσουν τα υποτιθέμενα προβλήματα του Αιγαίου (αυτά δηλαδή που προκαλεί η τουρκική επεκτατικότητα), να προωθήσουν από κοινού τα συμφέροντά τους στα ενεργειακά εκμεταλλευόμενοι την γεωστρατηγική θέση των χωρών τους, ακόμη και να αναπτύξουν κοινές δράσεις για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος ώστε να ωφεληθούν και οι δύο.

Κάτω από την επιφάνεια ωστόσο και πέραν της αμοιβαίας καχυποψίας που εκδηλώνεται με την πρώτη ευκαιρία, φαίνεται έκδηλα ότι η Άγκυρα έχει συγκεκριμένη ατζέντα σε βάρος της Ελλάδας.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη σε δύο τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και... ξεσπάθωσε ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της(!) και ότι κακώς αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία (σσ. αναφερόμενος στην αναβάθμιση από την Standard & Poor's).

«Δεν είναι δυνατό να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο. Αυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Ακόμα αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες την βαθμολογία μιας χώρας που πουλάει τα νησιά της», υποστήριξε ο κ. Ερντογάν όταν εκλήθη να σχολιάσει από τους τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς NTV και Star γιατί οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης δεν ανεβάζουν την προοπτική της τουρκικής οικονομίας Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ