2012-12-23 19:21:05
Φωτογραφία για Ένας Πατρινός στους «Δαίμονες» με την Αννα Βίσση
Ένας Πατρινός στους «Δαίμονες» και μάλιστα στον ρόλο του ιεροεξεταστή! Πρόκειται για τον βαρύτονο Νικόλαο Καραγκιαούρη ο οποίος θα υποδυθεί τον εν λόγω δύσκολο ρόλο! Να υπενθυμίσουμε πως στην πρώτη παρουσίαση της ροκ όπερας του Νίκου Καρβέλα τον συγκεκριμένο ρόλο είχε αναλάβει με μεγάλη επιτυχία ο αείμνηστος Τζον Μοδινός.

Μετά τον Παναγιώτη Πετράκη (ο οποίος θα ενσαρκώσει τον «Ντάνιελ» στους «Δαίμονες»), ένας ακόμα σημαντικός ρόλος της ροκ όπερας (που θα ανεβεί τον Μάρτιο του 2013 με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση) έχει κλείσει και με τη... βούλα των υπογραφών.

Οι παραγωγοί της ροκ όπερας, αφού είδαν και άκουσαν πάρα πολλούς υποψηφίους για τον σημαντικό ρόλο του ιεροεξεταστή, κατέληξαν σε έναν νέο ταλαντούχο καλλιτέχνη της όπερας, τον Νικόλαο Καραγκιαούρη. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαμε να κάνουμε, αφού ο ρόλος του "ιεροεξεταστή" έχει πάρα πολλές φωνητικές και ερμηνευτικές απαιτήσεις. Απόδειξη ότι στο πρώτο ανέβασμα της ροκ όπερας τον υποδύθηκε άψογα ο διεθνούς φήμης Τζον Μοδινός» δήλωσε παράγοντας από το επιτελείο που ετοιμάζει τους «Δαίμονες».


Ο Νικόλαος Καραγκιαούρης γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου σπούδασε βιολί και πιάνο. Το 2007 πήρε δίπλωμα Μονωδίας από το Ωδείο Αθηνών με δασκάλα τη Hara Savino, ενώ παρακολούθησε masterclasses τραγουδιού με τους Κώστα Πασχάλη, Birgit Nickl, Αρη Χριστοφέλλη, Δάφνη Ευαγγελάτου, Gilles Denizot και Δημήτρη Καβράκο. Επίσης, έχει κάνει μαθήματα υποκριτικής με τη Σοφία Κακαρελίδου. Από το 2004 ώς το 2010 συμμετείχε σε διαγωνισμούς τραγουδιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κέρδισε βραβεία.

Ο ταλαντούχος βαρύτονος έχει ερμηνεύσει πολλές γνωστές όπερες, συνεργαζόμενος με την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και με την Οπερα Θεσσαλονίκης, την Oπερα Νέων, την Opera dei Gioovani κ.ά. Είναι ερμηνευτής της εθνικής ρωσικής μουσικής σχολής, της ελληνικής οπερέτας, καθώς και μέλος ομάδων όπερας. Μαζί με τη σοπράνο Ελλη Αναστασοπούλου και τον πιανίστα Neville Jason Fahy έχουν δημιουργήσει τo «Trio Lirico» παρουσιάζοντας άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ