2012-12-23 19:36:03
Φωτογραφία για Έβαλαν τους υπό απόλυση εργαζόμενους του Τ.Α.Σ. αντιμέτωπους με τους σεισμόπληκτους Ηλείας, Αχαίας, Αιτωλοακαρνανίας
Για μία ακόμη φορά το κράτος δείχνει το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό του και προσπαθεί να βάλει πολίτες, και στην προκειμένη περίπτωση εργαζόμενους, να έρθουν αντιμέτωποι...με τους πολίτες και δη τους δύστυχους σεισμόπληκτους οι οποίοι αναμένουν εδώ και μήνες, πως και τι, να λάβουν τις τελευταίες επιταγές με τα χρήματα από το αρμόδιο Υπουργείο.

Και ενώ πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, μετά την ενημέρωση που είχε από το υπουργείο, πως δίνεται πλέον μια βαθιά ανάσα της τάξεως των 16,1 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους του 2008 και συγκεκριμένα ποσό ύψους 14,6 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία και 1,5 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Ηλείας, τελικά τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις μάλλον δείχνουν πως το Κράτος κάτι διαφορετικό είχε κατά νου?

Ενημερώθηκαν λοιπόν οι εργαζόμενοι πως το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων της Πάτρας κλείνει και έτσι αποφάσισαν προτού προλάβει να βάλει «λουκέτο» να εργαστούν ακόμα και το Σαββατοκύριακο για να εξυπηρετήσουν τους περίπου 1.500 δικαιούχους που δεν είχαν λάβει τα χρήματά τους και έχουν ολοκληρωμένους και υπογεγραμμένους τους σχετικούς φακέλους.


Όταν από το υπουργείο έμαθαν για αυτή την εξέλιξη, και επειδή μάλλον δεν είχαν σκοπό να δώσουν τελικά τα χρήματα, αποφάσισαν να ανασύρουν μια αξιολόγηση του ΥΠΕΧΩΔΕ σύμφωνα με την οποία, όλοι οι εργαζόμενοι του ΤΑΣ τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Απώτερος στόχος τους ήταν να οδηγήσουν σε κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους και έτσι να μην δώσουν τα χρήματα Οι υπάλληλοι του Ταμείου, με μόνο όπλο τους τις κινητοποιήσεις, αποφάσισαν να κατεβάσουν τα στυλό τους για να υπερασπίσουν τις εργασίες τους.

iliaoikonomia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Something blue….
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Something blue….
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ