2012-12-23 20:51:02
Φωτογραφία για Κύπρος: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τα αξιόγραφα
Εκατοντάδες αγωγές κατατέθηκαν σε όλα τα Επαρχιακά Δικαστήρια της Κύπρου σε σχέση με τα αξιόγραφα των τραπεζών. Οι αγωγές είναι τόσο ποινικές όσο και αστικές, δήλωσε το μέλος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Λεόντιος Χατζηβασίλης.

Χθες, πολίτης από την Πόλη Χρυσοχούς, κατέθεσε ιδιωτική ποινική αγωγή εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, του Ανδρέα Βγενόπουλου, του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και άλλων στελεχών της τράπεζας επειδή, όπως υποστηρίζει, εξαπατήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι στο θέμα των αξιογράφων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση θα εκδικαστεί στις 7 Ιανουαρίου.

Ο κ. Χατζηβασίλης δήλωσε πως πρόκειται για ιδιωτική ποινική αγωγή, διευκρινίζοντας πως είναι η πρώτη αγωγή για την οποία έχει οριστεί ημερομηνία εκδίκασης της.

Εμείς είπε ο κ. Χατζηβασίλης, ζητάμε με τις ποινικές αγωγές κάποιοι να τιμωρηθούν και να πληρώσουν για την αναστάτωση , τον πόνο και τη ζημιά που έχουν προκαλέσει και να αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαίου. Απο αυτή την κατάσταση πρόσθεσε, έχουν επηρεαστεί 60 χιλιάδες κάτοχοι αξιογράφων και οι οικογένειες τους.


Ο κ. Χατζηβασίλης είπε ότι το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας έχει καταδείξει με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο σειρά παραβιάσεων των διαδικασιών (παράνομων και παράτυπων) στον τρόπο που προωθήθηκαν τα αξιόγραφα.

Για μας συνέχισε, είναι εξωφρενικό και ακατανόητο τα επίσημα όργανα αυτού του κράτους, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και το Υπουργείο Οικονομικών να παραγνωρίζουν το ίδιο το πόρισμα της Κεντρικής Τράπεζας και ουσιαστικά να υιοθετούν τα όσα παράνομα διέπραξαν τα πρώην Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών και ουσιαστικά να προχωρούν σε νομιμοποίηση της παρανομίας.

Ο κ. Χατζηβασίλης ανέφερε πως η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας να προχωρήσει σε μετατροπή των Μετατρέψιμων Αξιογράφων του 2011 και μάλιστα μέρες Χριστουγέννων είναι προκλητική, απαράδεκτη και έχει προκαλέσει την οργή των κατόχων αξιογράφων.

Προειδοποίησε μάλιστα, πως τα μέλη του Συνδέσμου δεν θα είναι υπεύθυνα για τα όσα θα επακολουθήσουν.

Ο κ. Χατζηβασίλης είπε πως ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων σύντομα θα ζητήσει και από τους υποψηφίους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας να τοποθετηθούν με σαφή και συγκεκριμένο τρόπο.

Χαιρέτισε τέλος, την πρόσφατη εξαγγελία του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Προέδρου της Βουλής ότι θα κάνει ενέργειες ώστε το Υπουργείο Οικονομικών να αποκαταστήσει το δίκαιο, όπως επιτάσει ο νόμος.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ