2012-12-23 20:51:09
Φωτογραφία για Πολιτεία και πολίτες υπό διωγμό...!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

Η εφαρμοζόμενη πολιτική της συνεχούς και σκληρής λιτότητας, δείχνει να ξεπερνάει κατά πολύ την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. 

Δημιουργεί, δε, εύλογα ερωτήματα μήπως στοχεύει στην πλήρη εξαθλίωση έως και αφανισμού του Έλληνα πολίτη κα κατ επέκταση και της Ελληνικής πολιτείας.  

       

Αφορμή του προβληματισμού τούτου στάθηκε η δρομολογούμενη και μηδέποτε ευθέως από την κυβέρνηση διαψευσθείσα αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ έως και 49%. Πέραν του φυσικού αγαθού, όπως είναι το φως που δεν είναι δυνατόν να το στερούνται οι πολίτες μιας σύγχρονης και ευνομούμενης πολιτείας…, Πέραν  της ανάγκης επιβίωσης που καλύπτει σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, - παιδιά, γέροντες, χρόνια πάσχοντες από καρδιακές, αναπνευστικές και λοιπές παθήσεις που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης - , μια απόφαση για αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σαφώς αντιβαίνει στην θρυλούμενη ανάπτυξη, την πολυπόθητη καθήλωση των τιμών, την ανακούφιση του παντοιοτρόπως χειμαζόμενου πολίτη και στην πολυδιαφημιζόμενη επανεκκίνηση της εθνικής μας οικονομίας.


        

Μια αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος θα επιφέρει ένα ακόμη καίριο πλήγμα στον ήδη αναιμικό, - από αλλεπάλληλες μειώσεις, συνεχή και βαριά φορολόγηση - ,  οικογενειακό προϋπολογισμό καθώς εκτός από την άμεση λογιστική επιβάρυνσή του θα προκαλέσει και πολλές έμμεσες αφαιμάξεις. Οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών θα ανέβουν παράλληλα με τις τιμές του ρεύματος. Σε συνδυασμό δε και με τις ανεξέλεγκτες τιμές στα υγρά καύσιμα θα πυροδοτηθεί ο θανατηφόρος φαύλος κύκλος γενικευμένων ανατιμήσεων στην αγορά σε περίοδο πασιφανούς ανεργίας, φτώχειας, ανέχειας και με γενικώς καθημαγμένους θεσμούς πρόνοιας και υγείας. Η οικονομική κρίση τείνει να μετουσιωθεί σε κοινωνική τοιαύτη. 

       

Πλάι στις παρόμοιες πολιτικές αποφάσεις παρατηρείται και μια πρωτοφανής παράβλεψη, καταστρατήγηση έως και παντελής ή και προκλητική περιφρόνηση δικαστικών αποφάσεων, από κορυφαίους υπουργούς, σε βαθμό να καταργείται πλήρως κι αυτή η θεμελιώδης αρχή της διάκρισης των εξουσιών, πεμπτουσία της δημοκρατίας και θεμελιώδης αρχή δικαίου. Κι ωσάν να μην έφταναν όλα τούτα τα όντως πρωτοφανή, η τριμερής κυβέρνηση νομοθετεί κατά κόρον με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταργώντας στην πράξη το κοινοβούλιο και κατ επέκταση και την αντιπροσωπευτική-κοινοβουλευτική μας δημοκρατία.

     

Κι ως επιμύθιον όλων τούτων, προστίθεται και η δημόσια προτροπή έγκριτων, ( τάχα ), διαμορφωτών της κοινής γνώμης από μεγάλης εμβέλειας δημόσια βήματα να προτρέπουν, όχι απλά στην συνέχιση αυτής της, λίαν διακριτά, εθνικά επιβλαβούς πολιτικής αλλά και στην περαιτέρω γενίκευσή της.

     

Δυστυχώς, η εν λόγω πολιτική οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Ο Έλληνας πολίτης υποφέρει και ταπεινώνεται, η Ελλάδα δεν σώζεται, το ευρώ παρεξηγείται, ο ευρωσκεπτικισμός γιγαντώνεται και οι δανειστές δεν θα πάρουν τα χρήματά τους…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ