2012-12-26 17:31:28
Φωτογραφία για Στη Μόσχα ο  ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Μπραχίμι το Σάββατο
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λάχνταρ Μπραχίμι αναμένεται το Σάββατο για συνομιλίες στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Ο Μπραχίμι, ο οποίος βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα στη Συρία για συνομιλίες με αξιωματούχους της συριακής κυβέρνησης και ορισμένους αντικαθεστωτικούς, δεν έχει κάνει προς το παρόν καμία δήλωση.

Ωστόσο σύμφωνα με συριακές και λιβανικές πηγές, αξιωματούχοι του συριακού υπουργείου Εξωτερικών μεταβαίνουν ήδη σήμερα στη Μόσχα για να συζητήσουν τις προτάσεις που φαίνεται πως έκανε ο Μπραχίμι για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη χώρα.

Όπως δήλωσε πηγή της συριακής ασφάλειας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ Μακντάντ και ένας άλλος αξιωματούχος του υπουργείου θα ενημερώσουν τους Ρώσους αξιωματούχους για τις λεπτομέρειες των συναντήσεων που είχαν με τον Μπραχίμι αυτήν την εβδομάδα στην Δαμασκό.


Την ίδια ώρα ο αρχηγός της στρατιωτικής αστυνομίας της Συρίας αυτομόλησε υποστηρίζοντας ότι αισθάνεται ότι ο στρατός δεν ενεργεί πλέον προς το συμφέρον του λαού της χώρας, όπως φέρεται να ανακοινώνει ο ίδιος σε βίντεο που προβλήθηκε από το κανάλι Αλ Αραμπίγια.

«Είμαι ο υποστράτηγος Αμπντουλ Αζίζ Τζάσεμ αλ Σάλαλ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας της Συρίας. Ανακοινώνω ότι αυτομολώ από το στρατό του καθεστώτος», εμφανίζεται να λέει στο βίντεο.

Ο αλ Σάλαλ επικαλέστηκε ως λόγο για την απόφασή του το γεγονός ότι ο στρατός έχει αποκλίνει από «τη βασική αποστολή του που είναι να προστατεύει το έθνος» και έχει μεταμορφωθεί σε «συμμορίες που δολοφονούν και καταστρέφουν».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενώ ο υποστράτηγος βρισκόταν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Είπε μάλιστα ότι περίμενε να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του και να αυτομολήσει.

«Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που θέλουν να αυτομολήσουν», υποστήριξε, διευκρινίζοντας ότι δεν το κάνουν επειδή παρακολουθούνται στενά από την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον οκτώ παιδιά, από βομβαρδισμό στην επαρχία Ράκα στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο από ακτιβιστές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσιοποίησε το βίντεο, που δείχνει πτώματα σε κουβέρτες, ενώ ακούγεται ο θρήνος συγγενών.

Ο βομβαδρισμός, ο οποίος δεν έχει διευκρινιστεί πότε έγινε, έπληξε το χωριό αλ Καχτάνια της επαρχίας Ράκα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ