2013-01-04 12:30:05
Φωτογραφία για Καιγόμαστε στην Αυστραλία!
Καιγόμαστε στην Αυστραλία και αυτό είναι κυριολεξία! Χθές το θερμόμετρο χτύπησε 36 βαθμούς, ενώ δρόσιε λίγο τη νύχτα, κατεβαίνοντας στους 28! Σήμερα η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη θερμοκρασία στη Μελβούρνη να χτυπά το επικίνδυνο νούμερο των 42 βαθμών, ενώ κάποιας μορφής πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται για μετά τις 11 το βράδυ!

Επιμέλεια: Πύρινος Λόγιος

«Προσέξτε και φροντίστε την ασφάλειά σας, αντιμετωπίζουμε ακραίο καύσωνα σε όλη τη χώρα», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρωθυπουργός της χώρας, Τζούλια Γκίλαρντ. «Ακούστε τις προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών», πρόσθεσε.

Το Περθ, η πρωτεύουσα της δυτικής Αυστραλίας έζησε τη θερμότερη ημέρα τα τελευταία 80 χρόνια, ενώ στην πόλη Γιούκλα –σε απόσταση 1.429 χλμ από το Πέρθ— καταγράφηκαν έως και 48,2 βαθμοί Κελσίου. Τα νοσοκομεία στην πόλη δέχθηκαν 20 περιστατικά θερμοπληξίας από τη Δευτέρα.


Μεγάλες πυρκαγιές στην Τασμανία

Στο νησί της Τασμανίας, που παραδοσιακά αποτελεί το δροσερότερο σημείο στη χώρα, οι κάτοικοι στη πρωτεύουσα της πολιτείας, Χόμπαρτ, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους που βρίσκονταν κοντά στα μέτωπα της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται σε εκτεταμένες θαμνώδεις εκτάσεις.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί πως το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 βαθμούς στο Χόμπαρτ της Τασμανίας και τους 44 στην Αδελαΐδα.

Οι αρχές στην Αδελαΐδα ανακοίνωσαν ότι θα διατηρήσουν τα κλιματιζόμενα λεωφορεία σε λειτουργία καθόλη τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή ως καταφύγιο για όσους βρίσκονται στα πρόθυρα θερμοπληξίας.

Γέμισαν ασφυκτικά οι παραλίες στη Μελβούρνη!

Χιλιάδες Μελβουρνέζοι, ασυνήθιστοι σε τέτοιες θερμοκρασίες, έχουν ξεχυθεί απο χτές το μεσημέρι στις κοντινότερες παραλίες γύρω απο την πόλη στον Κόλπο του Φιλίππου. Η κυριότερη παραλία του St. Kilda και η πιο κοσμοπολίτικη, που βρίσκεται λίγα χλμ νοτιότερα απο το κέντρο της πόλης, απο τις 11 χτές το μεσημέρι είχε γεμίσει ασφυκτικά απο κόσμο νεαρής κυρίως ηλικίας, που αναζητούσε λίγη δροσιά στα καταγάλανα νερά του Φίλιπ Γκόλφ, αψηφώντας το ...τσουχτερό ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει για το πάρκινγκ του αυτοκινήτου, ενώ δεν έλειψαν και τα...ευτράπελα απο μεθυσμένους νεαρούς οι οποίοι είχαν καταναλώσει πρίν αρκετές ποσότητες αλκοόλ και μπύρας. Αρκετοί δε απο αυτούς, δεν έφυγαν καθόλου απο την παραλία, ξενύχτησαν μέσα σε σκηνές και...συνεχίζουν και σήμερα την παραμονή τους, προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση στα δροσερά νερά.

Η μέση θερμοκρασία σε όλη τη χώρα έφθασε στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας 40ετίας, σκαρφαλώνοντας στους 39,2 βαθμούς. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως με βάση την πορεία του καύσωνα είναι πιθανόν να καταγραφεί νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας, που θα ξεπερνά τους 50,7 βαθμούς. Το ρεκόρ αυτό είχε καταγραφεί το 1960 στο Οοντναντάτα, στα νότια της χώρας.
logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ