2013-01-04 15:57:30
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ: Τα έσοδα μειώνονται θεαματικά, οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως τρόπους να ζεσταθούν και οι ρύποι αυξάνονται κυρίως στα αστικά κέντρα
Την κατάργηση του συστήματος της εξίσωσης του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με του πετρελαίου κίνησης ζητεί το ΠΑΣΟΚ με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά.

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ ζητεί την αντικατάσταση του ισχύοντος συστήματος με την αυτόματη και πλήρη επιστροφή του φόρου που προκύπτει από την εξίσωση των δύο τύπων πετρελαίου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με τον τρόπο αυτό, τονίζει η κ. Γεννηματά, και οι οικογένειες θα προστατευτούν και το πρόβλημα του λαθρεμπορίου θα αντιμετωπιστεί, ενώ θα υπάρξει και πραγματικό όφελος για τα δημόσια έσοδα.

Η κ. Γεννηματά τονίζει επίσης ότι «το σύστημα δοκιμάστηκε και απέτυχε», καθώς «η υπερφορολόγηση της οικιακής κατανάλωσης, είχε εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Τα έσοδα μειώνονται θεαματικά, οι πολίτες αναζητούν εναγωνίως τρόπους να ζεσταθούν και οι ρύποι αυξάνονται κυρίως στα αστικά κέντρα».

Αποδίδει το πρόβλημα που ανέκυψε με τις εκπομπές μεγάλων ποσοτήτων ρύπων στην ατμόσφαιρα από τα τζάκια και άλλες πηγές θέρμανσης στην «αδυναμία των πολιτών να προμηθευτούν πετρέλαιο και στην αλόγιστη χρήση βιομάζας». Αυτά όπως τονίζει είχαν ως αποτέλεσμα «να δημιουργούνται μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι προφανές ότι θέτει εκ των πραγμάτων υπό αναθεώρηση το σύστημα διανομής και φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ