2013-01-04 16:59:24
Φωτογραφία για Κορυφαίος όλων ο Φελπς
Ο Μάικλ Φελπς και η Μίσι Φράνκλιν αναδείχθηκαν κορυφαίοι κολυμβητές της χρονιάς σε ψηφοφορία που διενήργησε η FINA. Ποιοι πήραν τα υπόλοιπα βραβεία.

  

Κορυφαίος κολυμβητής για τελευταία φορά αναδείχθηκε ο Μάικλ Φελπς. Ο άνθρωπος με τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή του (σ.σ. 22 συνολικά) τιμήθηκε από τη διεθνή ομοσπονδία (FINA) με τη σχετική διάκριση.

Η "βολίδα" από τη Βαλτιμόρη κατέκτησε οκτώ μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και στη συνέχεια αποχώρησε οριστικά από την ενεργό δράση.

Στις γυναίκες τον τίτλο πήρε η Μίσι Φράνκλιν, η 17χρονη Αμερικανίδα που κατέκτησε πέντε μετάλλια στο Λονδίνο και φοιτά στην τελευταία τάξη του λυκείου στο Κολοράντο. Οι δύο κολυμβητές είχαν αναδειχθεί καλύτεροι κολυμβητές των Ηνωμένων Πολιτειών το 2012 στα βραβεία "Golden Goggle" (φωτογραφία).

Στις άλλες κατηγορίες διακρίθηκαν χρυσοί Ολυμπιονίκες του Λονδίνου. Ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι και η Ουγγαρέζα Ένα Ρίζτοφ στην ανοιχτή θάλασσα, ο Κροάτης Γιόσιπ Πάβιτς και η Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς στο πόλο, η Ρωσίδα Νατάλια Ιστσένκο στη συγχρονισμένη κολύμβηση, ο συμπατριώτης της Ίλια Ζακχάροβ και η Κινέζα Γου Μινξία στις καταδύσεις.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ