2013-01-07 06:40:02
Φωτογραφία για Αυστραλία: Πρώην πρωθυπουργός προτείνει την κατάργηση των πολιτειών
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Μπομπ Χόουκ, που πρότεινε την κατάργηση των πολιτειών, ώστε να... επιτευχθεί ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό σύστημα διακυβέρνησης, καλώντας συγχρόνως τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες και τα εργατικά συνδικάτα να συνεργαστούν στενά προκειμένου να επιτύχουν μια μεταρρύθμιση που θα αποβλέπει στο εθνικό όφελος.

«Αναμφίβολα θα είμαστε καλύτερα χωρίς τις πολιτείες, είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σε ημερήσια εφημερίδα, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης ντοκουμέντων από τα δύο πρώτα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Έχουμε ένα κυβερνητικό σύστημα το οποίο επινόησαν οι άγγλοι εξερευνητές πριν από 200 χρόνια. Με το χάρτη της Αυστραλίας μπροστά τους χάραξαν γραμμές και είπαν "έτσι πρέπει να κυβερνάται η χώρα". Αν συγκροτούσε κάποιος το διακυβερνητικό σύστημα της Αυστραλίας σήμερα, αυτό που έχουμε σήμερα είναι το τελευταίο που θα επιχειρούσε».


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για τους γνωρίζοντες, το θέμα της κατάργησης των πολιτειών και της συγκρότησης ενός ενιαίου πολιτικού και διακυβερνητικού συστήματος, είναι κάτι που απασχολούσε τον Χόουκ, όταν ακόμη ήταν πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων και το είχε εκφράσει το 1979 σε επίσημη ομιλία του.

Στη δημοσιοποίηση των κοινοβουλευτικών ντοκουμέντων της περιόδου 1984-1985, συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία από τις εκλογές κατά τις οποίες το Εργατικό Κόμμα κέρδισε μεν αλλά μόνο με πλειοψηφία 16 εδρών, αντί των 25 που είχε προεκλογικά, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κοινοβουλευτικών εδρών είχε αυξηθεί από 125 σε 148.

Ως τη χειρότερη περίοδο της ζωής του, χαρακτηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός την προεκλογική αυτή εκστρατεία, αποκαλύπτοντας δύο οδυνηρά περιστατικά. Το ένα συνέβη όταν σε φιλική συνάντηση κρίκετ των πολιτικών με δημοσιογράφους, το μπαλάκι χτύπησε τα γυαλιά του τα οποία θρυμματίστηκαν και τα γυαλιά μπήκαν μέσα στα μάτια του. «Σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας υπέφερα από τρομερούς πόνους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορήθηκα για το πρόβλημα εξάρτησης που είχε η κόρη μου από την ηρωίνη. Ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου» θα πει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός. Πολλοί θα θυμούνται ότι μίλησε γι' αυτό το πρόβλημα δημόσια, κλαίγοντας μπροστά στις κάμερες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ