2012-03-27 07:43:04
Φωτογραφία για Νέα θεωρία συνδέει τη Σινδόνη του Τορίνο με την ανάσταση
Το γρίφο της αμφιλεγόμενης Ιεράς Σινδόνης του Τορίνο, πάνω στην οποία υποτίθεται ότι έχει αποτυπωθεί το σώμα και το πρόσωπο του Χριστού... προσπαθεί να λύσει ένας ακόμα ερευνητής.

Ο Thomas de Wesselow στο βιβλίο του «The Sign» προσπαθεί να αποδείξει με ιστορικά στοιχεία ότι η Σινδόνη συνδέεται με την ανάσταση του Χριστού.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ιστορικό, η προηγούμενη χρονολόγηση της Σινδόνης με τη μέθοδο του ραδιοάνθρακα που την τοποθετεί μεταξύ των ετών 1260 και 1390, είναι λανθασμένη.

Ο ιστορικός υποστηρίζει ότι πρόκειται για το πραγματικό σάβανο που τύλιξε το σώμα του Χριστού μετά τη σταύρωση και ότι αυτό ήταν το πειστήριο της ανάστασης για τους μαθητές του. Το γεγονός ότι η Σινδόνη βρέθηκε στη Γαλλία, εξηγεί με την ιστορία του ιππότη Geoffrey de Charny. Σύμφωνα με τη θεωρία του, ο de Charny σχετιζόταν με τους σταυροφόρους που κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη το 1024. Η Σινδόνη, που βρισκόταν τότε στην Κωνσταντινούπολη, ήταν ανάμεσα στα λάφυρα των σταυροφόρων και έτσι βρέθηκε στη Γαλλία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ