2013-01-16 09:28:03
Φωτογραφία για Φεστιβάλ βουντού στο Μπενίν
Κάθε χρόνο εδώ και 36 χρόνια διοργανώνεται στην πόλη Ouidah του πρώην γαλλικού Μπενίν, στη δυτική Αφρική το καθιερωμένο φεστιβάλ βουντού.

Η περιοχή θεωρείται η Μέκκα των πνευμάτων και των θεών και η πόλη είναι γνωστή και ως «vodun».

Με αφορμή το φεστιβάλ διοργανώνονται εβδομαδιαίες εκδηλώσεις, οι οποίες κλιμακώνονται καθώς πιστοί από το Μπενίν, το Τόγκο και τη Νιγηρία καταφθάνουν στην πόλη την τελευταία μέρα.

Οι πιστοί επιδιώκουν την ευλογία του αρχηγού βουντού στην Ouidah και η γιορτή ξεκινά με τη θυσία μίας κατσίκας, η οποία προσφέρεται στα πνεύματα.

Νιγηριανά «πνεύματα βουντού» συγκεντρώνονται στους δρόμους της πόλης και κάθε «πνεύμα» αντιπροσωπεύει τη μετενσάρκωση νεκρών μελών των φυλών «Nagu» και «Yoruba» της Νιγηρίας.

Την προηγούμενη Πέμπτη, οι τοπικές τράπεζες και τα ταχυδρομεία έκλεισαν και η σύγχρονη ζωή στη πόλη άλλαξε έστω και για μία ημέρα καθώς όλο το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε γύρω από το ναό των Πυθώνων.


«Είναι σαν να στέλνουμε όλα τα κακά στη χώρα, στην ήπειρο, μακριά. Οι άνθρωποι σήμερα είναι διεφθαρμένοι. Είναι από τα παλιά χρόνια, αλλά τώρα γίνονται όλο και περισσότεροι. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πεινασμένοι (για τη διαφθορά). Βάζουν τις κοιλιές τους μπροστά από τον εαυτό τους», είπε η Djabassi Manonwomin, μια ιέρεια βουντού.

Το βουντού αναγνωρίστηκε ως επίσημη θρησκεία στο Μπενίν το 1989 και η δημοφιλία του αυξάνεται με 17% του πληθυσμού να ακολουθεί σήμερα. Η θρησκεία έχει τη δική του εθνική εορτή της 10 Ιανουαρίου και συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισλάμ και τον Καθολικισμό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάτρα: Αναζητά στέγη το ΠΑΣΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάτρα: Αναζητά στέγη το ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ