2013-01-16 09:23:16
Φωτογραφία για ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΚΡΙΣΙΜΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Κορυφώνεται η αγωνία ενόψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία καλείται να αποφασίσει πόσα και ποια πρόσωπα θα παραπεμφθούν σε Προκαταρκτική Επιτροπή, προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους έμεινε επί δύο και πλέον χρόνια αναξιοποίητη η Λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομίας. 

Οι διαδικαστικές επινοήσεις δίνουν και παίρνουν, καθώς με νεότερη επιλογή, το Μαξίμου και οι κυβερνητικοί συγκάτοικοι παραπέμπουν στην Ολομέλεια της Βουλής την τελική απόφαση για το πόσες κάλπες θα στηθούν κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής στο σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ.

Η Διάσκεψη των Προέδρων που επρόκειτο να συγκληθεί χθες με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων, μετέθεσε για σήμερα σε ατμόσφαιρα καχυποψίας, την εξέταση του ζητήματος, αφήνοντας όμως με τον τρόπο αυτό, ζωτικό χώρο στη βάσιμη υπόθεση ότι οι κινήσεις της πλειοψηφίας καθορίζονται από την ανάγκη να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού η εύθραυστη κυβερνητική συνοχή, ενόψει κρίσιμων εξελίξεων στο δημοσιονομικό πεδίο.


Την ίδια στιγμή, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής ανακοινωνόταν «εξωδίκως», πως αν δεν καταλήξουν τα μέλη της Διάσκεψης σε ομόφωνη απόφαση, πράγμα απίθανο, με δεδομένη την διάθεση των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. να στεγανοποιήσουν την υπόθεση στο πρόσωπο αποκλειστικά του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τότε ο τελικός λόγος ανήκει στην Ολομέλεια, η οποία θα κρίνει για τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν.

Στην περίπτωση που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποφασίσει να στηθούν τρεις κάλπες, όσες δηλαδή και οι κομματικές προτάσεις, όπως πρότεινε αρχικά το Μαξίμου διά του γραμματέα της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκου, εξασφαλίζει με σιγουριά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, η οποία με την Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, έχει προειδοποιήσει ότι καραδοκεί ο κίνδυνος να μην παραπεμφθεί ούτε καν ο κ. Παπακωνσταντίνου!.. Κι αυτό επειδή, όπως καταγγέλλουν στην Αντιπολίτευση, η μέθοδος των τριών, είναι η ευκολότερη ώστε να ελεγχθούν αποτελεσματικά ανεπιθύμητες παρενέργειες και ψήφοι βουλευτών της τρικομματικής υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ζητούν να στηθούν τέσσερις κάλπες, όσα δηλαδή είναι και τα πολιτικά πρόσωπα (Γ. Παπακωνσταντίνου, Β. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος) που «κατηγορούνται».

''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ