2013-01-22 18:23:03
Φωτογραφία για Αποστολή στη Γερμανία για ενημέρωση των κομμάτων εισηγείται ο ΔΗΣΥ
Την αποστολή διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Γερμανία με σκοπό τη σωστή πληροφόρηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας αναφορικά με... τα περί ξεπλύματος χρήματος και την στήριξη της Κύπρου από την Ευρωζώνη εισηγείται ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με σχετική επιστολή που απέστειλε χθες στον Πρόεδρο της Βουλής.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι «πρέπει να πείσουμε πως η Κύπρος είναι ένα σοβαρό και υπεύθυνο κράτος, πανέτοιμο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να διορθώσει όλα όσα οδήγησαν στον εκτροχιασμό της οικονομίας». Μόνο έτσι, πρόσθεσε, θα κερδίσουμε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και θα εξασφαλίσουμε τη στήριξή τους.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ολιγωρία και οι αμφιταλαντεύσεις δίνουν την ευκαιρία σε τρίτους να εγείρουν συνεχώς νέα ζητήματα, είτε αυτά αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είτε το κατά πόσο η Κύπρος αποτελεί συστημικό κομμάτι της Ευρωζώνης που αξίζει να στηριχθεί.


Πρόσθεσε ότι ειδικά η περίπτωση της Γερμανία πρέπει να τύχει σοβαρού και προσεκτικού χειρισμού. «Ξέρουμε πως οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι παρουσιάζονται ανέτοιμοι να στηρίξουν της Κυπριακή δανειακή σύμβαση, ενώ η Γερμανική αριστερά έχει επίσημα ανακοινώσει την αντίθεσή της» είπε. Συμπλήρωσε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ επιμένουν σε αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς αν μπορεί να ανατραπεί το άσχημο κλίμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτό θα γίνει με κινητοποίηση ολόκληρης της πολιτικής προσπάθειας προς αυτή την κατεύθυνση, «όχι με συνθήματα, λαϊκισμό και δημαγωγία, αλλά με σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα». Είπε ότι έτσι θα πείσουμε ότι η Κύπρος βρέθηκε προσωρινά σε μια πολύ δύσκολη θέση, αλλά έχει προοπτική και την διάθεση να διορθώσει την κατάσταση.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ