2013-01-22 19:52:07
Φωτογραφία για Συλλόγος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Πάτρας: Καρναβαλική Τελετή Έναρξης μόνο για ... λίγους;
Την έντονη διαμαρτυρία τους για όσα συνέβησαν το Σάββατο, στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού εξέφρασε η διοίκηση του συλλόγου των Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής.

Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως όλη η δράση και οι εκδηλώσεις περιορίστηκαν μόνο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στην πλ. Γεωργίου, με αποτέλεσμα να αδειάσει εντελώς η υπόλοιπη αγορά. Δηλαδή να γίνει ζημιά στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου.

Η πλατεία Όλγας ήταν χωρίς στολισμό, και χωρίς φώτα και «φυσικά» χωρίς καμία εκδήλωση.

Στα Υψηλά Αλώνια, μόνο οι επαγγελματίες έδωσαν παλμό. Ο δήμος και ο φορέας του Πατρινού Καρναβαλιού άφησαν την πλατεία αστόλιστη και αδιάφορη.

Η πιάτσα της Γεροκωστοπούλου σκοτεινή και αδειανή από κάθε εκδήλωση.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως οι ενέργειες αυτές ενισχύουν οικονομικά μόνο συγκεκριμένο τμήμα της πόλης ενώ αντιθέτως προκαλούν τεράστια ζημιά στους υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου. Η πρόταση για το σήμα του Πατρινού Καρναβαλιού και το κόστος απόκτησης από τις επιχειρήσεις του κλάδου, για την οικονομική ενίσχυση του θεσμού, όχι μόνο προκαλεί την αδιαφορία των περισσοτέρων (αφού δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα), αλλά αντιθέτως προκαλεί και αντιδράσεις, καθώς η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι ο φορέας και η δημοτική αρχή, κλείνει το μάτι μόνο σε λίγους και σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ