2012-03-28 01:18:06
Φωτογραφία για “Όπου κι αν παίζεις, πάντα θα σ΄ακολουθώ” 15.000 χλμ για την αρρώστια!
Η τρέλα των οπαδών για την αγαπημένη τους ομάδα, σίγουρα, δεν έχει όρια.

Mέχρι τώρα έχουμε δει οπαδούς να χτίζουν γήπεδα, να αγοράζουν εισιτήρια για παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, ακόμα και να σώζουν οικονομικά την ομάδα τους.

Η ιστορία, όμως, 3 οπαδών της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ξεπερνά κάθε δεδομένο!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από το 2006 ως το 2008, στην πρώτη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος συμμετείχε μία ομάδα ονόματι Λουτς-Ενέργκια Βλαδιβοστόκ.

Αν και η συγκεκριμένη ομάδα δεν ήταν ποτέ κανένα ποδοσφαιρικό φόβητρο, είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων ομάδων του πρωταθλήματος, την έδρα της.

Σε καμία, βέβαια, περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει “κολαστήριο” το μόλις 10.000 θέσεων στάδιο της ομάδας.

Ωστόσο το Βλαδιβοστόκ, η πόλη που έχει την έδρα της η ομάδα, βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της αχανούς Ρωσίας, κοντά στα σύνορα της χώρας με την Κίνα και την Βόρειο Κορέα. Η απόστασή του από την πρωτεύουσα Μόσχα είναι 6.430 χιλιόμετρα!


Για να καταλάβουμε καλύτερα πόσο απέχει από τη Μόσχα, η απευθείας πτήση από τη ρώσικη πρωτεύουσα διαρκεί 9 ώρες!

Μάλιστα, μετά από μια βαριά ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 4-0 στο Στάδιο Ντινάμο του Βλαδιβοστόκ, ο γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ, Ιγκόρ Ακινφέεφ, δήλωσε ότι η Λουτς-Ενέργκια “θα έπρεπε να παίζει στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας”. Όπως, όμως, έχουμε τονίσει αρκετές φορές, η αγάπη του οπαδού δεν έχει όρια.

Έτσι, το 2007, όταν η τοπική ομάδα φιλοξένησε τη Ζενίτ, 3 οπαδοί της ομάδας από την Αγία Πετρούπολη, οι Εβγκένι Στεπάνοφ, Αλεξάντρ Ζαράισκι και Βερόνικα Νταβίντοβα, αψήφησαν τα αμέτρητα χιλιόμετρα και αποφάσισαν να βρεθούν κοντά στην “αρρώστια” τους.

Μόνο που διάλεξαν τον δύσκολο τρόπο Ξεκίνησαν, λοιπόν, από την Αγία Πετρούπολη με το αυτοκίνητο και, αφού διένυσαν μία απόσταση περίπου 15.000 χιλιομέτρων(!), μπόρεσαν να είναι παρών στο γήπεδο και να δουν την ομάδα τους να κερδίζει με σκορ 0-2. Δυστυχώς, όμως, η ιστορία των 3… τρελών δεν τελειώνει εδώ.

Σε κάθε ταξίδι υπάρχει πάντα και ο γυρισμός.

Το αυτοκίνητο, όμως, των 3 αυτών οπαδών χάλασε (γιατί άραγε..;) λίγο αφού έφτασαν στο μακρινό Βλαδιβοστόκ.

Αποφάσισαν, λοιπόν, να γυρίσουν στην πόλη τους με τραίνο.

Όταν οι 3 “μετανάστες”, όπως χαρακτηρίστηκαν από το ρώσικο Τύπο, έπαιρναν το τραίνο από το σταθμό του Βλαδιβοστόκ, το ημερολόγιο έδειχνε 24 Σεπτεμβρίου.

Όταν, τελικά, έφτασαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αγίας Πετρούπολης, είπαν και “καλό μήνα”, γιατί είχε φτάσει η 1η Οκτώβρη!

Ένα ταξίδι 6 ημερών, το οποίο είχαν διασχίσει σιδηροδρομικώς σχεδόν ολόκληρη την αχανή ρωσική επικράτεια, είχε φτάσει στο τέλος του.

Τέλος, όταν η Οδύσσεια των 3 οπαδών έγινε γνωστή, ο πρόεδρος της Ζενίτ τους έκανε δώρο ένα καινούργιο αυτοκίνητο, όχι μόνο για να ανταμείψει την αγάπη τους για την ομάδα, αλλά και για να απαλύνει την ταλαιπωρία που υπέστησαν.
angrybets.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελευθεριά στην Πατρίδα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ελευθεριά στην Πατρίδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ