2013-01-28 11:26:05
Φωτογραφία για BLOOMBERG: ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Το κοινωνικό κόστος της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη αποτιμά σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg εστιάζοντας στα υψηλά επίπεδα ανεργίας και στα πλήγματα που έχει επιφέρει η ύφεση σε πολλούς κλάδου της οικονομίας.

 Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 34 οικονομολόγων που μετείχαν σε έρευνα του Bloomberg News τον Ιανουαρίου η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και ανήλθε στο 11,9%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που θα δημοσιευθούν την 1η Φεβρουαρίου αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από τότε που άρχισε η σχετική καταγραφή το 1995.

Το πρακτορείο αναφέρει πως αν και τα μέτρα για την αναχαίτιση της αναταραχή στις αγορές κρατικού χρέους συνέβαλαν στην εξομάλυνση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, η ύφεση και η κρίση που επέφεραν οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις έχουν προκαλέσει μείωση των θέσεων εργασίας τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων, όσο και κυβερνήσεων.

Το δημοσίευμα επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους η κατάσταση της ανεργίας στην ζώνη του Eυρώ θα παραμείνει επιδεινούμενη για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, αν όχι περισσότερο.

Οι ίδιοι τονίζουν πως οι πρώτοι έξι μήνες του 2013 θα είναι δύσκολοι για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και τη Γαλλία, ενώ σημειώνουν πως και η δραστηριότητα στη Γερμανία επιβραδύνεται σε κάποιους κλάδους.

ΑΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βαζέχα: «Δεν θα διστάσω»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βαζέχα: «Δεν θα διστάσω»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ