2013-01-30 16:35:34
Φωτογραφία για Γ. Πατουλης: Σύνθημα εκκίνησης για τα ηλεκτρικά ποδήλατα!
Το σύνθημα για να ξεκινήσουν περιπολίες στο Κέντρο και στις γειτονιές του Αμαρουσίου πάνω στα ηλεκτροκίνητά ποδήλατά τους, έδωσε στους δημοτικούς αστυνόμους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Πρόκειται για την πρώτη φάση ενός ευρύτερου σχεδιασμού του Δήμου Αμαρουσίου για την προώθηση του μοντέλου της μη ρυπογόνου και φιλικής προς το περιβάλλον μετακίνησης. Οι δέκα δημοτικοί αστυνόμοι με κατάλληλη εξάρτηση και φέροντας τον απαιτούμενο εξοπλισμό, θα εκτελούν τα καθήκοντά τους με τρόπο ευκίνητο και χωρίς να επιβαρύνουν με πρόσθετη ηχορύπανση τις γειτονιές της πόλης.

Με την ευκαιρία της συμβολικής «εκκίνησης» των δημοτικών αστυνόμων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Γρήγορα, με ασφάλεια και με σεβασμό στον πεζό και στο περιβάλλον εγκαινιάζουμε σήμερα στην πόλη μας έναν νέο τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής μας Αστυνομίας. Θέλουμε να βάλουμε το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας και δίνουμε το παράδειγμα ξεκινώντας από το σπίτι μας
. Πρόκειται μόλις για το πρώτο στάδιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού. Σε αυτόν περιλαμβάνεται, επίσης, η δημιουργία χώρων στάθμευσης ποδηλάτων σε έξι σημεία στην πόλη προκειμένου οι ποδηλάτες να μπορούν με ασφάλεια να παρκάρουν το όχημά τους κατά τη μετακίνησή τους εντός του αστικού ιστού της πόλης. Εντός του Φεβρουαρίου πρόκειται να λειτουργήσει και το σύστημα λειτουργίας κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα επιτρέπει στον επισκέπτη και στον κάτοικο, βάσει συγκεκριμένης διαδικασίας, να ενοικιάζει το ποδήλατό του στην πλατεία του Η.Σ.Α.Π όπως και σε άλλα σημεία του Αμαρουσίου, και να εξυπηρετείται μετακινούμενος οικολογικά.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε το σχέδιό μας για τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων, έργο που έχουμε ήδη ξεκινήσει από το Ανατολικό Μαρούσι, με πρόγραμμα επέκτασης προς τις διάφορες γειτονιές της πόλης και σύνδεσης με τον ποδηλατόδρομο του ΥΠ.Ε.Κ.Α που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και θα ενώνει την Κηφισιά με τον Πειραιά».

Παρόντες στην τελετή «εκκίνησης» των δημοτικών αστυνόμων ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Πέππας, και ο δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

www.markos.tv
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ