2013-01-31 00:16:03
Φωτογραφία για Άσμουσεν: Σ' ένα μαραθώνιο, το δυσκολότερο τμήμα είναι το τελευταίο
«Στην Ελλάδα έχουν διανυθεί ήδη τα 2/3 του μαραθωνίου. Ο καθένας όμως γνωρίζει ότι σε έναν μαραθώνιο το δυσκολότερο τμήμα είναι το τελευταίο», επαναλαμβάνει... το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ 'Ασμουσεν, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», στην οποία κάνει λόγο για «κρίσιμη κατάσταση» για την Ελλάδα και την Ισπανία. 

Ο κ. Άσμουσεν αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα από την αρχή της κρίσης έχει χάσει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ της και τονίζει χαρακτηριστικά ότι «κάτι τέτοιο έχουμε να δούμε στην Ευρώπη από την εποχή κατάρρευσης του σιδηρού παραπετάσματος».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ισπανία, ο Γερμανός τραπεζίτης υπογραμμίζει ότι πρέπει να εφαρμοστεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, προσπάθεια η οποία, όπως λέει, θα είναι πολύ δύσκολη. Για την Πορτογαλία, αναγνωρίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, καθώς έχει κάνει πολλά πράγματα σωστά, επισημαίνει ωστόσο ότι η οικονομία είναι σε ύφεση και αυτό δυσχεραίνει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
ert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΛΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΛΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ