2013-01-31 00:14:04
Φωτογραφία για Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Καμία Κυριακή ανοικτά πέραν αυτής που ισχύει ως σήμερα
"Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση, θυμό και δυσφορία του εμπορικού κόσμου της Πάτρας, για την επιχειρούμενη από το Υπουργείο Ανάπτυξης προσπάθεια ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται απ΄τα μεγάλα πολυκαταστήματα και αλυσίδες (συνήθως ξένων συμφερόντων) για να κλείσουν τις μικρές επιχειρήσεις (τοπικές, Ελληνικές) με «όχημα» το Υπουργείο Ανάπτυξης .

• Ποια συνδικαλιστική οργάνωση ζήτησε το άνοιγμα των Κυριακών; Όταν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ που εκφράζουν το χώρο του εμπορίου και των επαγγελματιών είναι αντίθετες.

• Ποια έρευνα διεξήχθη που να υπαγορεύει το άνοιγμα;

• Ποιος διάλογος πραγματοποιήθηκε απ΄το Υπουργείο Ανάπτυξης έστω και προσχηματικός;

• Όπου και όταν χρειάζεται (τουριστικές περιοχές) οι επιχειρήσεις παραμένουν τις Κυριακές ανοικτές.

Κύριε Πρωθυπουργέ το ωράριο απ΄το 2005 είναι απελευθερωμένο, από τις 5 το πρωί ως τις 9 το βράδυ ώστε να εξυπηρετείτε ο πιο απαιτητικός καταναλωτής.

Μία Κυριακή μας μένει για ανάπαυση περισυλλογή, την οικογένεια (ιδιαίτερα για τις γυναίκες), την θρησκευτική λατρεία, συμμετοχή σε εκδηλώσεις μυστήρια, αθλητισμό κ.ά.

Τέλος κ. Πρωθυπουργέ ,

Εσείς ο ίδιος κατηγορηματικά δηλώσατε στη συνάντησή με φορείς της πόλης μας με επικεφαλής τον Δήμαρχο και Περιφερειάρχη ενώπιον των τοπικών Μ.Μ.Ε. την 30/4/2012 σε επίσκεψή σας, σε ερώτηση του Προέδρου του Ε&ΕΣΠ ποια είναι η θέση σας για το ανοίγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, «απολύτως καμία Κυριακή δεν το συζητάμε, καμία Κυριακή».

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. θεωρεί ότι τα επιχειρήματα της ΕΣΕΕ και της Ο.Κ.Ε. είναι επαρκή και επιστημονικά τεκμηριωμένα ώστε δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε, η θέση μας είναι «καμία Κυριακή ανοικτά πέραν αυτής που ισχύει ως σήμερα».

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ