2013-01-31 09:14:55
Φωτογραφία για Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στο υπ. Εργασίας
Στον εισαγγελέα οδηγούνται τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια κατά την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τα δικαστήρια στην Ευελπίδων, όπου αυτήν την ώρα γίνεται συ

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπουργείο Εργασίας και ανέβηκαν στον 8ο όροφο του κτηρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Γιάννη Βρούτση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναφορά του υπουργού Εργασίας την Τρίτη ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».

Λίγο αργότερα, δυνάμεις των ματ συνεπλάκησαν με τους διαμαρτυρόμενους, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Τα πνεύματα οξύνθηκαν την ώρα που η αστυνομία οδηγούσε κάπιους από τους διαμαρτυρόμενους σε λεωφορείο, προκειμένου να προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.


Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους προσαχθέντες, που τελικά συνελήφθησαν, συνδικαλιστές πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μετέβησαν βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα κυβέρνησης - ΚΚΕ

Συνεχίζεται εν τω μεταξύ η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ, με αιχμή τις ζημιές στο γραφείο του υπουργού Εργασίας.

Το ΚΚΕ εμμένει ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν χθες στο υπουργείο δεν φέρουν ευθύνη για τις ζημιές. Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έκανε λόγο για «αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης», την οποία κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιεί το ψέμα και την ωμή βία κατά της εργατικής πρωτοπορίας».

Επιπλέον, σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες» σε βάρος των συλληφθέντων και σημειώνει ότι «οι αθλιότητες της κυβέρνησης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού εργασίας αποκαλύπτονται όσο περνάνε οι ώρες όλο και περισσότερο».

«Οι δηλώσεις τους ''το ΠΑΜΕ να δείξει βίντεο'' αποκαλύπτει την αθλιότητά τους και τις κατασκευασμένες κατηγορίες με τις οποίες σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ. Όσο περνάνε οι ώρες θα εντίθενται συνεχώς και θα τους αποκαλύπτουμε όλο και περισσότερο», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ