2013-01-31 09:16:28
Φωτογραφία για Στον Εισαγγελέα οι 35 συλληφθέντες - Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τα Δικαστήρια
ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρονται σήμερα οι 35 συλληφθέντες της κατάληψης του Υπουργείου Εργασίας, κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές.Παράλληλα, συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ.

Ολα άρχισαν περίπου στις 10.30 το πρωί, όταν 30 με 40 μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στον 8ο όροφο του κτιρίου στη Σταδίου όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εργασίας. Τα στελέχη του Μετώπου έμπαιναν μεμονωμένα στο υπουργείο και έτσι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και τον χώρο όπου βρίσκεται η γραμματεία του υπουργού ζητώντας να τους δεχτεί ο Γιάννης Βρούτσης.

Στον 8ο όροφο υπήρξε ένταση, καθώς μέλη της προσωπικής ασφάλειας του υπουργού σταμάτησαν τους διαδηλωτές για να μην εισέλθουν στο προσωπικό του γραφείο. Στον χώρο έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, με τα στελέχη του ΠΑΜΕ να παραμένουν για δύο ώρες τουλάχιστον στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού.


Μάλιστα οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν -σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο- σε καταστροφές σε γραφεία, καρέκλες, βιβλιοθήκες (υπήρξαν πεταμένα έγγραφα), ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι σχετικές φωτογραφίες. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, πάντως, διέψευσε τα περί καταστροφών, καλώντας τον υπουργό να δώσει το βίντεο «με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος».

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΜΕ, στόχος της κατάληψης ήταν να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού με βάση τις οποίες «το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η κατάληψη, έξω από τον χώρο του υπουργείου συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές σε ένδειξη συμπαράστασης στα στελέχη του ΠΑΜΕ. Ακολούθησαν συμπλοκές και χρήση χημικών, υπήρξαν τραυματισμοί και η αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ακολούθησε πορεία προς το κτίριο της ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Μέχρι αργά το βράδυ, περίπου 1.000 άτομα παρέμεναν συγκεντρωμένα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ:

Η βία δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων

Σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τονίζει πως «η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας».

«Οσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Από την πλευρά του ΠΑΜΕ επισημαίνεται πως «γελιέται η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας που προσπαθεί να δείξει πόσο είναι ?πιστός υπάλληλος? των κεφαλαιοκρατών, που απαιτούν ισοπέδωση του ασφαλιστικού, αν νομίζει ότι θα τρομάξει το ΠΑΜΕ και τα στελέχη των συνδικάτων».

Για «κυβερνητικό αυταρχικό κατήφορο», που είχε ως αποτέλεσμα να «ασκηθεί αστυνομική βία σε βάρος βουλευτών του», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα», επισημαίνει το ΚΚΕ. Τέλος, για «απαράδεκτες και προκλητικές προσαγωγές» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

ΠΑΜΕ: Οι αθλιότητες της κυβέρνησης αποκαλύπτονται

«Οι αθλιότητες της κυβέρνησης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού εργασίας αποκαλύπτονται όσο περνάνε οι ώρες όλο και περισσότερο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας.

«Οι δηλώσεις τους «το ΠΑΜΕ να δείξει βίντεο» αποκαλύπτει την αθλιότητά τους και τις κατασκευασμένες κατηγορίες με τις οποίες σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ. Όσο περνάνε οι ώρες θα εντίθενται συνεχώς και θα τους αποκαλύπτουμε όλο και περισσότερο», προσθέτει η ανακοίνωση.
Εθνος
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ