2013-02-02 02:59:03
Φωτογραφία για Προβληματισμένος με την πορεία της οικονομίας ο πρωθυπουργός της Πολωνίας
Ιδιαίτερα δύσκολο θα είναι το α' τρίμηνο για την πολωνική οικονομία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Donald Tusk, ο οποίος κάλεσε... τον λαό να οπλιστεί με υπομονή και σε ελεύθερη μετάφραση να είναι έτοιμος για να... σφίξει εκ νέου το ζωνάρι.

«Το α' φετινό τρίμηνο θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα των τελευταίων ετών. Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί το β' εξάμηνο του έτους, λόγω της καλύτερης συγκυρίας στην Ευρώπη και διεθνώς. Για την Πολωνία πολλά εξαρτώνται από τη Γερμανία», σημείωσε.

Σχολιάζοντας τον ρυθμό ανάπτυξης της περασμένης χρονιάς που ήταν 2% -χαμηλότερος του προβλεπομένου από τον κρατικό προϋπολογισμό 2,5%-, ο Donald Tusk εξήγησε πως μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δραματική.

«Ωστόσο, η τάση επιβράδυνσης του αναπτυξιακού ρυθμού το δ' τρίμηνο του 2012 είναι πολύ ανησυχητική. Οι καταναλωτές, φοβισμένοι από την κρίση, σφίγγουν το ζωνάρι», παραδέχθηκε, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της «Capital Economics» για τις αναδυόμενες ευρωπαϊκές οικονομίες «η κατανάλωση των νοικοκυριών το 2012 γνώρισε για πρώτη φορά μείωση σε ετήσια βάση τα τελευταία 15 χρόνια στην Πολωνία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ