2013-02-02 18:06:16
Φωτογραφία για Σημεία και τέρατα
Ιερώνυμος και Ριζοσπάστης έχουν ελευθέρας στις απολύσεις

Μ ε μια 24ωρη απεργία γα ξεκάρφωμα και για να κουκουλώσει τις ευθύνες της από την μυστική συμφωνία με τον Κεδίκογλου που οδήγησε σε περιβόητη ΚΥΑ και σε ενιαίο μισθολόγιο τους δημοσιογράφους, καταργώντας τις ΣΣΕ, η πλειοψηφία Τρίμη στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, κλείνει την Δεύτερα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Γ.Γ Ενημέρωσης και δημοτικά ραδιόφωνα).

Ταυτόχρονα βάζει πλάτη στα κομματικά ΜΜΕ και στο ραδιόφωνο της Αρχιεπισκοπής για τις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις που γίνονται, χωρίς να ξεχνάει και τα γραμμάτια της με την διαπλοκή.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) που επισημαίνει:

# εξαιρούν προκλητικά από την απεργία της Δευτέρας, τα ραδιόφωνα της Εκκλησίας προφανώς για να τάχουν καλά με τον Αρχιεπίσκοπο . Προηγουμένως όμως προέτρεψαν στους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με την Ιερά Σύνοδο που μείωσε τους μισθούς τους επειδή προφανώς, δεν αποδίδει το παγκάρι


# άλλη μορφή απεργίας στα δημόσια ΜΜΕ (και με διαφορετικό αίτημα) αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και άλλα περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

# λογοκρίθηκε ακόμη και το κείμενο της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ, για την απεργία, ώστε να απαλειφθεί:

1.- η καταγγελία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

και τους πρόθυμους συμπαραστάτες-συνδικαλιστές η συνομιλητές τους, σε μια διαδικασία που οδήγησε στην ΚΥΑ , που καταργεί τις ΣΣΕ,την λειτουργία της ενημέρωσης και μειώνει τους μισθούς 5-41%.

2.- η απουσία θέσης του ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα με αποτέλεσμα η πλειοψηφία να συνεχίζει να κρύβεται πίσω από ψηφίσματα εργαζομένων που σε αρκετά σημεία είναι αλληλο- συγκρουόμενα.

3.- η απαίτηση για την διατήρηση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ και η διεκδίκηση των οφειλομένων από παράνομες περικοπές, με την υπογραφή νέων.

Ανάλογο όμως ήταν και το παιχνίδι της πλειοψηφίας με τον χειρισμό που έκανε στην απεργία η οποία κηρύχθηκε για τις απολύσεις στην Ημερησία. Επεκτάθηκε όμως και στο Έθνος, η απεργία κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο, ο Μπόμπολας έκλεισε για μια ημέρα την Ημερησία που στη συνέχεια επανεκδόθηκε.

Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, τελικά κατάπιε και αυτές τις απολύσεις, ενώ χθες ούτε που κουβέντιασε το θέμα .

Η επόμενη πράξη, όμως έχει ήδη γραφτεί στα μέτρα της εργοδοσίας του Πήγασου και προβλέπει νέο κύκλο σφαγής με ατομικές συμβάσεις και απολύσεις με την συγκυβέρνηση Τρίμη-Αντωνιάδου-Λίτση να βρίσκει τώρα άλλες προτεραιότητες.

Άλλωστε η συνδικαλιστική τους …πυγμή έχει στραφεί τώρα στο Νέο Φάληρο, για τις απολύσεις στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Η απεργία εδώ, έγινε αρχικά μόνο στο ραδιόφωνο και το site επειδή οι συνάδελφοι στη τηλεόραση αφέθηκαν πριν από μέρες στη μοίρα τους και υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις με νέες μειώσεις.

Ο επίλογος της εβδομάδος πάντως γράφεται την προσεχή Τρίτη, όπου μετά από παρέμβαση της ΚΕΔ, το προεδρείο υποχρεώθηκε να καλέσει τους εκπροσώπους από τον Ριζοσπάστη και τον 9,84. στη προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ για ις απολύσεις που ανακοινώθηκαν.

Αρνείται όμως να καλέσει τους απολυμένους συναδέλφους και σε συμφωνία με το ΚΚΕ κάνουν το κορόιδο για όσα-τέρατα και σημεία συμβαίνουν στο Ρ/Σ "στο Κόκκινο".

Τέτοια υποταγή... I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ