2013-02-02 18:55:32
Φωτογραφία για 8-2-81 ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ!(Video) SANTOS 7
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών), Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών), Ηλίας Παναγούλης (17 ετών), Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών-οπαδός της ΑΕΚ), Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών), Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών), Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών), Νίκος Φίλος (19 ετών), Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών), Βασίλης Μάχας (20 ετών), Ευστράτιος Λούπος (20 ετών), Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών), Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών), Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών), Κώστας Καρανικόλας (26 ετών), Μιχάλης Μάρκου (27 ετών), Κώστας Μπίλας (28 ετών), Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών), Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών), Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών), Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών).

Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 1981 όταν η Ελλάδα έζησε το μεγαλύτερο δράμα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός κερδίζει την ΑΕΚ με 6-0 και οι 35.450 φίλαθλοι στο στάδιο Καραϊσκάκη παραληρούν από χαρά και ενθουσιασμό. Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού μας ήταν πραγματικότητα. Δυστυχώς τη συνέχεια κανένας δε μπορούσε να την προβλέψει.


 Ο Γαλάκος έχει σημειώσει το 6ο γκολ του Ολυμπιακού και ο φανατικός πυρήνας των οπαδών του Ολυμπιακού που βρίσκονται στη θύρα 7 του παλιού σταδίου Καραϊσκάκη πανηγυρίζουν και τραγουδούν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

 Κάποιοι, με τη λήξη του αγώνα θέλουν να τρέξουν προς τη θύρα 1 για να δουν από κοντά τους παίχτες του Ολυμπιακού και να τους αποθεώσουν. Ένας από τους οπαδούς τρέχοντας στα σκαλιά γλιστράει σε ένα αφρολέξ, κατρακυλάει και φτάνει στην πόρτα η οποία, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, είναι κλειστή! Κάπου εκεί ξεκινάει η τραγωδία! Κατεβαίνοντας τα σκαλιά οι φίλαθλοι, δεν μπορούν να δουν τι έχει συμβεί μπροστά τους και πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον.

 Οι μπροστινοί προσπαθούν να φωνάξουν στους πίσω να υποχωρήσουν αλλά οι κραυγές καλύπτονται από τους πανηγυρισμούς. Ο κόσμος εξακολουθεί να σπρώχνεται και ακολουθεί συνωστισμός. Οι αστυνομικοί ξεριζώνουν την πόρτα για να βγουν όσοι μπορούν και προλαβαίνουν. Ποδοπατούνται εκατοντάδες άτομα και ανάμεσά τους δεκάδες τραυματίες, ενώ 21 από αυτούς χάνουν τη ζωή τους υποκύπτοντας σε εκείνο το σημείο ή αργότερα στο νοσοκομείο και αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούσαν γρήγορα, η λίστα των νεκρών και των τραυματιών θα μεγάλωνε πολύ περισσότερο.

 Από τους 21, οι 19 χάνουν τη ζωή τους στα σκαλιά της θύρας 7 από ασφυξία ή επειδή ποδοπατήθηκαν ζωντανοί, ο ένας ξεψυχάει αργότερα στο νοσοκομείο και ο τελευταίος μετά από κάποιο διάστημα, αφού δεν κατόρθωσε να ξυπνήσει από το κώμα στο οποίο έπεσε.

 by Santos 7
goal24news
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ