2013-02-02 18:48:03
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που έκαναν αγορά προϊόντων σε πλαστές πιστωτικές κάρτες
Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν επειδή με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών προέβαιναν σε αγορές προϊόντων από καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τις αστυνομικές αρχές εκτιμάται, ότι οι δύο αλλοδαποί τη χρήση των πλαστών καρτών πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων άξιας 50.605 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν και αγορές αξίας 143.575 ευρώ.

Συγκεκριμένα χτες το μεσημέρι στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία, για «Άπατη κακουργηματικού χαρακτήρα», «Πλαστογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα», «Προστασίας ατόμων από επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» και Νομού «Περί Αλλοδαπών».

Όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι συλληφθέντες με τη χρήση εξ’ ολοκλήρου πλαστών πιστωτικών καρτών, οι οποίες έφεραν λογότυπα διάφορων ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων και ψευδή στοιχεία κατόχου, αντίστοιχα με τα στοιχειά πλαστών διαβατηρίων που έφεραν μαζί τους, προέβαιναν σε αγορές προϊόντων από καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά το χρονικό διάστημα 25 έως τις 31 Ιανουαρίου 2013.

Από τις αστυνομικές αρχές εκτιμάται, ότι οι δύο αλλοδαποί με τη χρήση των πλαστών καρτών πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων άξιας 50.605 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν αγορές αξίας 143.575 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Σαράντα τέσσερις πλάστες πιστωτικές κάρτες, δύο πλαστά διαβατήρια, πέντε ρολόγια, μια χρυσή βέρα, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και διάφορα είδη ένδυσης και υπόδησης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί το ύψος της προκληθείσας ζημίας, καθώς και το εύρος της παράνομης δραστηριότητας τους.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ